Bepanthen

Droge huid

Droge huid

Advies bij

Wie bent u?

 • Zwanger
 • Baby's en Ukkies
 • Peuters tot Pubers
 • Volwassen
 • Senioren
 • Professionals

Een droge huid is niet gevaarlijk, maar wel heel vervelend. Droge plekken op je huid voelen niet prettig aan en een droge huid ziet er net even iets minder mooi uit.

Hoe ontstaat een droge huid?

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. Bij een droge huid zijn de huidvetten echter afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid kan gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf. Wist je dat je huid sneller uitdroogt bij koud en guur weer, als de verwarming aanstaat of door te heet douchen?

Zo verzorg je een droge huid

Houd je huid goed vet! Je huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien kan een droge huid rood en ruw worden en er kunnen kloofjes ontstaan.

Wat past bij jou?


Bepanthen Beschermende Zalf

Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Na het smeren blijft er een vetlaagje achter op je huid dat meestal een tijdje blijft zitten. Naast intensieve verzorging, beschermt een zalf dus ook je huid tegen invloeden van buitenaf.
Ideaal voor droge en schrale wangen, lippen, ellebogen, knieën, voeten, knokkels en vingers.
Lees meer over Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Verzorgende Crème

Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en afkoelende invloed op de huid.
Ideaal voor de droge en kwetsbare huid van je gezicht of hals, of de ruwe en schrale huid van je handen, voeten en benen.
Lees meer over Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Intensief Lotion

Een lotion is vloeibaar, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Een lotion kun je goed gebruiken voor de dagelijkse verzorging van je huid. Ideaal voor de droge, gespannen en kwetsbare huid van bijvoorbeeld je handen, armen, voeten en benen.
Lees meer over Bepanthen Intensief Lotion

Producten die je kunnen helpen bij een droge huid

Tips

 • Niet te heet douchen, dat droogt de huid uit
 • Gebruik douche-olie, geen zeep
 • Wees terughoudend met zeep, shampoo en badschuim
 • Zet in de winter bakjes water op de vensterbank en verwarming tegen de droogte
 • Vet de droge huid na het douchen goed in

 

Houd je huid gezond

Hoe je huid eruit ziet, hoe ze voelt en hoe gevoelig ze is, hebben we niet altijd zelf in de hand. Veel eigenschappen zijn al vastgelegd bij onze geboorte. De huid van de een is gevoeliger dan die van een ander. Soms wordt de huid geprikkeld door invloeden van buitenaf  of je huid verandert omdat jij verandert.