Bepanthen

Striae

Striae

Advies bij

Wie bent u?

 • Zwanger
 • Baby's en Ukkies
 • Peuters tot Pubers
 • Volwassen
 • Senioren
 • Professionals

Je hoeft niet zwanger te zijn om last te krijgen van striae. Ook als je in de puberteit komt of als je veel traint heb je kans op striae. Striae worden ook wel groeistrepen of striemen genoemd.  

Hoe ontstaan striae?

Striae ontstaan als je huid in korte tijd oprekt. In periodes, als je snel groeit, komt er veel spanning op je huid te staan. Zoveel spanning, dat de opgerekte huid niet genoeg collageen kan produceren om je huid soepel en sterk te houden. Het onderhuidse bindweefsel scheurt en hierdoor ontstaan littekentjes: striae.

Gaan striae ooit weg?

De littekentjes kunnen in het begin jeuken of branderig aanvoelen. Eerst vallen de littekens op door hun rode en paarse kleur. Helemaal weg gaan ze nooit, maar gelukkig worden ze lichter van kleur en minder opvallend. Striae komen meestal voor op de buik, billen, dijen, binnenkant dijen en borsten, omdat de huid op die plaatsen het meest onder spanning staat.

De kans op striae is het grootst als je snel groeit:

 • In de puberteit tijdens een groeispurt
 • Als je zwanger bent en je buik, billen en borsten beginnen te groeien
 • Als je veel traint, waardoor spieren zich te snel ontwikkelen
 • Als je gewicht snel toeneemt

Striae helpen verminderen of voorkomen

Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem bevat Centella Asiatica (plantenextract). Deze stof heeft de bekende eigenschap de aanmaak van collageen te stimuleren. Het versterkt je huid tijdens het uitrekken en vermindert striemen. De gezuiverde olijfolie vult de huidvetten aan waardoor je huid elastisch en soepel blijft. Dexpanthenol (provitamine B5) dringt diep in de huid, voedt de huid en ondersteunt zo het huidherstel. Bepanthen Zwangerschapsstriemen balsem helpt striae voorkomen en verminderen* en houdt je huid elastisch en soepel.
Lees meer over Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem

* Bepanthen bevat Centella Asiatica. Deze stof heeft de bekende eigenschap striemen te verminderen.

Product dat je kan helpen bij striae

Tip

 • Heb je eenmaal striemen, strepen of striae, dan kun je deze nooit helemaal kwijtraken. Gelukkig worden de striemen wel lichter van kleur en minder opvallend.
 • Je kunt wel wat doen om striae te voorkomen of te verminderen. Het is belangrijk dat je je huid soepel en elastisch houdt. Omdat de eerste tekenen van striae onzichtbaar zijn, is het belangrijk om je huid soepel, zacht en sterk te houden met Zwangerschapsstriemen Balsem van Bepanthen.

Ook in ons assortiment

Bepanthen Beschermende Zalf
Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschermt en verzorgt droge, schrale en kwetsbare huidplekken zoals lippen, wangen, knokkels en vingers, ellebogen en hielen.

Meer info »
Bepanthen Eczeem Crème Medisch hulpmiddel
Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid, zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Meer info »
Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème Onmisbaar
Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken.

Meer info »