Bepanthen

Zwangerschapsstriemen

Zwangerschapsstriemen

Advies bij

Wie bent u?

  • Zwanger
  • Baby's en Ukkies
  • Peuters tot Pubers
  • Volwassen
  • Senioren
  • Professionals

Zwangerschapsstriemen worden ook wel zwangerschapsstriae of zwangerschapsstrepen genoemd. Het zijn littekentjes die ontstaan omdat je huid in korte tijd oprekt. 

Hoe ontstaan zwangerschapsstriemen?

Als je zwanger bent, groeien je buik, borsten, dijen en billen en komt er veel spanning op je huid te staan. Zoveel spanning, dat de opgerekte huid niet genoeg collageen produceert om je huid soepel en sterk te houden. Het onderhuidse bindweefsel scheurt en hierdoor ontstaan littekentjes: zwangerschapsstriemen.

Gaan zwangerschapsstriemen ooit weg?

Zwangerschapsstriemen kunnen in het begin jeuken of branderig aanvoelen. Eerst vallen de littekens op door hun rode en paarse kleur. Helemaal weg gaan ze nooit, maar gelukkig worden ze lichter van kleur en minder opvallend. Zwangerschapsstriemen komen meestal voor op je buik, billen, dijen en borsten, omdat de huid op die plaatsen het meest onder spanning staat.

Bevordert de aanmaak van collageen

Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem bevat Centella Asiatica (plantenextract). Deze stof heeft de bekende eigenschap de aanmaak van collageen te stimuleren. Het versterkt je huid tijdens het uitrekken en vermindert striemen. De gezuiverde olijfolie vult de huidvetten aan waardoor je huid elastisch en soepel blijft. Dexpanthenol (provitamine B5) dringt diep in de huid, voedt de huid en ondersteunt zo het huidherstel.

Begin 2x per dag met smeren, voordat je buik gaat groeien. Dan is je huid optimaal voorbereid op een mooie zwangerschap! Lees meer in de smeerwijzer voor mama's

Zo voorkom je zwangerschapsstriemen

Heb je eenmaal zwangerschapsstriemen, zwangerschapsstrepen of striae, dan kun je deze nooit helemaal kwijtraken. Gelukkig worden de striemen wel lichter van kleur en minder opvallend.
Lees meer over Bepanthen Zwangerschapsstriemen balsem*Wij Testpanel Zwangerschapsstriemen Balsem, n= 93, mei 2016

Product dat je kan helpen bij Zwangerschapsstriemen

Tip

  • Het is belangrijk dat je je huid direct aan het begin van je zwangerschap soepel en elastisch houdt.Omdat de eerste tekenen van striae onzichtbaar zijn, kun je het best zo vroeg mogelijk in je zwangerschap beginnen met smeren.
  • Wij raden je aan om na je bevalling de striemenbalsem te blijven gebruiken om je huid zacht, soepel en sterk te krijgen. Masseer niet alleen je buik in, maar ook andere striaegevoelige plekken, zoals: borsten, dijen en billen.