Bepanthen

Zwangerschapsstriemen

Zwangerschapsstriemen

Advies bij

Wie bent u?

  • Zwanger
  • Baby's en Ukkies
  • Peuters tot Pubers
  • Volwassen
  • Senioren
  • Professionals

Zwangerschapsstriemen worden ook wel zwangerschapsstriae of zwangerschapsstrepen genoemd. Het zijn littekentjes die ontstaan omdat je huid in korte tijd oprekt. 

Hoe ontstaan zwangerschapsstriemen?

Als je zwanger bent, groeien je buik, borsten, dijen en billen en komt er veel spanning op je huid te staan. Zoveel spanning, dat de opgerekte huid niet genoeg collageen produceert om je huid soepel en sterk te houden. Het onderhuidse bindweefsel scheurt en hierdoor ontstaan littekentjes: zwangerschapsstriemen.

Gaan zwangerschapsstriemen ooit weg?

Zwangerschapsstriemen kunnen in het begin jeuken of branderig aanvoelen. Eerst vallen de littekens op door hun rode en paarse kleur. Helemaal weg gaan ze nooit, maar gelukkig worden ze lichter van kleur en minder opvallend. Zwangerschapsstriemen komen meestal voor op je buik, billen, dijen en borsten, omdat de huid op die plaatsen het meest onder spanning staat.

Bevordert de aanmaak van collageen

Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem bevat Centella Asiatica (plantenextract). Deze stof heeft de bekende eigenschap de aanmaak van collageen te stimuleren. Het versterkt je huid tijdens het uitrekken en vermindert striemen. De gezuiverde olijfolie vult de huidvetten aan waardoor je huid elastisch en soepel blijft. Dexpanthenol (provitamine B5) dringt diep in de huid, voedt de huid en ondersteunt zo het huidherstel.

Begin 2x per dag met smeren, voordat je buik gaat groeien. Dan is je huid optimaal voorbereid op een mooie zwangerschap! Lees meer in de smeerwijzer voor mama's

Zo voorkom je zwangerschapsstriemen

Heb je eenmaal zwangerschapsstriemen, zwangerschapsstrepen of striae, dan kun je deze nooit helemaal kwijtraken. Gelukkig worden de striemen wel lichter van kleur en minder opvallend.
Lees meer over Bepanthen Zwangerschapsstriemen balsem*Wij Testpanel Zwangerschapsstriemen Balsem, n= 93, mei 2016

Product dat je kan helpen bij Zwangerschapsstriemen

Tip

  • Het is belangrijk dat je je huid direct aan het begin van je zwangerschap soepel en elastisch houdt.Omdat de eerste tekenen van striae onzichtbaar zijn, kun je het best zo vroeg mogelijk in je zwangerschap beginnen met smeren.
  • Wij raden je aan om na je bevalling de striemenbalsem te blijven gebruiken om je huid zacht, soepel en sterk te krijgen. Masseer niet alleen je buik in, maar ook andere striaegevoelige plekken, zoals: borsten, dijen en billen.

Ook in ons assortiment

Bepanthen Baby Zalf
Bepanthen Baby Zalf

Bepanthen Baby Zalf beschermt en verzacht rode babybilletjes. De zalf bevat een hoge concentratie vetten (65% lipiden), die een beschermend laagje achter laten zonder de huid af te sluiten.

Meer info »
Bepanthen Eczeem Crème Medisch hulpmiddel
Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid, zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Meer info »
Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème Onmisbaar
Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken.

Meer info »