Bepanthen

Waar kunnen we je mee helpen?

Waar kunnen we je mee helpen?

FAQ

Wie bent u?

  • Zwanger
  • Baby's en Ukkies
  • Peuters tot Pubers
  • Volwassen
  • Senioren
  • Professionals
Rode babybilletjes
Wat zijn rode babybilletjes

› Wat kan ik doen bij rode babybilletjes

Wanneer er rode babybilletjes ontstaan, is het belangrijk dit zo snel mogelijk te verzorgen. Smeer de billen na elke luierwissel in met een zalf die niet alleen beschermt tegen invloeden van buitenaf maar ook het natuurlijke herstel van de huid ondersteunt.

Babybilletjes gezond houden

› Hoe houd ik de billetjes van mijn baby in een goede conditie?

  • Het is van belang de luiers vaak te verwisselen en de babybillen te wassen met lauw water en / of niet-irriterende zeep.
  • Laat de baby zoveel mogelijk zonder luier liggen. Een luier sluit namelijk de huid af waardoor er sneller roodheid ontstaat.
  • Smeer de billen van de baby bij elke luierwisseling in met een zalf die een verzorgend laagje op de babybillen legt. Hierdoor worden de billen beschermd tegen invloeden van buitenaf.
Bepanthen Baby Zalf

› Is Bepanthen Baby Zalf vrij van geurstoffen?

Er zijn veel stoffen die allergische reacties kunnen oproepen. Geurstoffen/ parfum horen hier ook bij. Algemeen wordt aanbevolen dat zalven ter verzorging van de babybillen geen stoffen mogen bevatten die in het lichaam van de baby kunnen doordringen en/ of allergische reacties kunnen oproepen.

› Is Bepanthen Baby Zalf vrij van conserveermiddelen?

Net zoals geurstoffen/ parfum kunnen ook conserveringsstoffen allergische reacties oproepen. Algemeen wordt aanbevolen dat zalven ter verzorging van de babybillen geen stoffen mogen bevatten die in het lichaam van de baby kunnen doordringen en/ of allergische reacties kunnen oproepen.

Borstvoeding

› Ik geef borstvoeding. Kan ik Bepanthen Baby Zalf gebruiken voor de verzorging van mijn tepels?

Bepanthen Zalf is goed voor de verzorging en verzachting van kwetsbare tepelhuid, ook bij borstvoeding. De zalf bevat geen conserveringsmiddelen of geurstoffen. Het is daarom niet nodig om vóór het voeden de tepel te wassen en eventuele restjes te verwijderen. De baby kan met een gerust gevoel gevoed worden.

Algemeen
Nieuwe verpakking

› Ik kan de Bepanthen Beschermende Zalf en Baby Zalf niet meer vinden in het schap, hoe kan dat?

Bepanthen Beschermende Zalf en Baby Zalf zitten in een verbeterde tube. Daarom ziet de verpakking er iets anders uit.

Bepanthen Beschermende Zalf en Baby Zalf zitten voortaan in een nieuwe soepele tube, met handige flipdop. De vertrouwde Zalf, nu met meer gebruiksgemak.

Hypoallergeen

› Wat betekent hypoallergeen?

De term hypoallergeen op het etiket suggereert dat er weinig tot geen kans is op allergische reacties. De fabrikant selecteert de ingrediënten zodanig, dat de kans op deze reacties minimaal wordt. Maar ook op hypoallergene producten vallen allergische reacties niet volledig uit te sluiten. Bovendien is de term hypoallergeen niet wettelijk gedefinieerd.

Ph-neutraal

› Wat betekent ph-neutraal?

Het vetlaagje van de huid heeft een bepaalde zuurgraad (pH 5,8). Dat is belangrijk want daardoor kunnen bacteriën en schimmels niet in de huid doordringen. Als een product pH-neutraal is, wil dat zeggen dat het product dezelfde pH-waarde heeft als de huid. Dat betekent dat het zuurlaagje er in principe niet door wordt aangetast en z’n beschermende functie zou verliezen. Belangrijk is echter vooral de mate waarin het product de huid ontvet. Want als het vetlaagje erdoor wordt verminderd, kan ook een pH-neutraal product dit laagje niet herstellen

Zalf

› Wat is een olie-in-water-emulsie

Een olie- in- water (O/W emulsie) bevat zeer kleine oliedruppels in water. Meestal bestaat een O/W emulsie voor meer dan 70% uit water, hetgeen ervoor zorgt dat de bovenste hoornlaag van de huid opzet en vocht verdampt. O/W emulsies hebben een verkoelend effect en laten dunne vetfilm achter op de huid.

Crème

› Wat is een water-in-olie emulsie?

Een water- in- olie (W/O emulsie) bevat zeer kleine waterdruppels in olie. Meestal ligt het aandeel water in W/O emulsies onder de 70%. Door het aanbrengen van een W/O emulsie ontstaat er een vetfilm op de huid. W/O emulsies zijn zeer geschikt voor het verzorgen van het luiergebied.

Houdbaarheidsdatum
Zwangerschapsstriemenbalsem

› Ik kan Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem niet meer vinden in het schap, hoe kan dat?

Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem is inderdaad niet meer te vinden in het schap. Helaas is het product van de markt vanwege verminderde interesse hierin.
Eerstegraads verbranding en verbranding door de zon (Medisch hulpmiddel)
Wat is een eerstegraads verbranding

› Wat is een eerstegraads verbranding

Een eerstegraads verbranding is een verbranding die de bovenste huidlaag aantast. Deze verbranding komt het meest voor - meestal door huidcontact met hete voorwerpen, heet water of door te veel zonlicht.

Lees hier meer over huidverbranding

Eerste hulp bij eerstegraads verbranding

› Moet ik een eerstegraads verbranding bedekken?

Een eerstegraads verbranding hoeft niet te worden afgedekt. Ga bij een tweede -en derdegraads verbranding altijd onmiddellijk naar de (huis)arts.

Lees hier meer over eerstegraads huidverbranding

Bepanthen Cooling Foam Spray

› Hoe lang kan ik Bepanthen Cooling Foam Spray gebruiken?

Als uw huid gespannen en pijnlijk aanvoelt en rood is, kunt u Bepanthen Cooling Foam Spray* gebruiken totdat uw huid weer is hersteld. Na de behandeling met Bepanthen Cooling Foam Spray wordt geadviseerd uw huid verder te verzorgen met Bepanthen Crème of Zalf. Let op: Indien er blaren zijn of de huid los laat geen product aanbrengen en contact opnemen met de huisarts.

*Bepanthen Cooling Foam Spray is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

› Kan ik Bepanthen Cooling Foam Spray ook gebruiken bij verbranding door de zon?

Verbrandingen door de zon zijn eerstegraads verbrandingen en mogen met Bepanthen Cooling Foam Spray* behandeld worden. Koel de huid eerst met lauw, zachtstromend water en gebruik dan Bepanthen Cooling Foam Spray voor extra hydratatie én ondersteuning van het huidherstel.

*Bepanthen Cooling Foam Spray is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Eczeem (Medisch hulpmiddel)
Wat is eczeem?

› Wat is eczeem?

Eczeem is een oppervlakkige huidaandoening en wordt ook wel dermatitis genoemd. Het is een (allergische) ontstekingsreactie van je huid die jeuk en roodheid veroorzaakt. Eczeem komt vaak voor, in alle leeftijdsklassen en kan erfelijk zijn. Vooral jongere kinderen hebben er last van, maar het kan zich ook op latere leeftijd ontwikkelen. Een hardnekkige fabel is dat eczeem besmettelijk zou zijn. Dit is niet het geval; je kunt dus niet besmet raken door bijvoorbeeld iemand met eczeem aan te raken of in hetzelfde zwembad te zwemmen.

Bepanthen Eczeem Crème

› Wanneer kan ik Bepanthen Eczeem Crème gebruiken?

Bepanthen Eczeem Crème is een cortisonenvrije formule die jeuk en rode huid, veroorzaakt door huidirritaties van de intacte huid, verlicht bij baby's kinderen en volwassenen. Dergelijke huidirritaties treden op als gevolg van droge huid, atopische ontsteking van de huid, eczeem en bij allergische reacties. De speciale lamellaire-lipiden technologie herstelt de huidbarrière en vochtregulerende stoffen zoals glycerine en dexpanthenol hydrateren de huid. Bepanthen Eczeem Crème bevat geen parfum, cortisonen (geen hormonen) of parabenen.

Bepanthen Eczeem Crème gebruiken

› Hoe kan ik Bepanthen Eczeem Crème gebruiken?

Aanbrengen naar behoefte op de intacte, geïrriteerde huid. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de ingrediënten. Niet gebruiken op open/beschadigde huid. Raadpleeg een arts in geval van ontsteking van de huid. Stop de behandeling als zich een overgevoeligheidsreactie voordoet en raadpleeg een arts indien nodig.

› Wat betekent niet op de open of beschadigde huid gebruiken?

Bepanthen Eczeem Crème is alleen voor uitwendig gebruik, niet op open/beschadigde huid. Bij een open/beschadigde huid is de bovenste laag van de huid niet volledig intact/gesloten. Bepanthen Eczeem Crème kan het beste tussen eczeem uitbraken door worden gebruikt, wanneer de huid over het algemeen gesloten is.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème
Waar is Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème verkrijgbaar?

› Waar is de Droge & Gevoelige Huid Crème verkrijgbaar?

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos, Dio, DA, online drogisten en apotheek.

Komt Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème ook in andere formaten?

› Komt de Droge & Gevoelige Huid Crème ook in andere formaten?

De Droge & Gevoelige Huid Crème is alleen beschikbaar in een tube van 150 ml

Kan ik de Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème ook voor mijn baby gebruiken?

› Kan ik de Droge & Gevoelige Huid Crème ook voor mijn baby gebruiken?

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is dermatologisch en klinisch getest. Het is geschikt voor alle leeftijden. Van baby's, kinderen, volwassenen tot ouderen.

Wat is het verschil tussen de Verzorgende Crème en de Droge & Gevoelige Huid Crème?

› Wat is het verschil tussen de Verzorgende Crème en de Droge & Gevoelige Huid Crème?

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème bevat een unieke formule met natuurlijke vetten en ingrediënten zoals o.a. olijfolie, karitéboter, duindoornbesolie en rozemarijnbladextract. Bovendien bevat Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème geen parfum, kleurstoffen en parabenen. Bepanthen Verzorgende Crème bevat geen parfum, kleurstoffen en parabenen.

Klopt het dat deze crème gelig van kleur is?

› Klopt het dat deze crème gelig van kleur is?

Ja, dat klopt. Dit komt door het natuurlijke ingrediënt duindoornbesolie.