Advies bij huiduitslag en jeuk door de processierups

Huiduitslag en jeuk door processierups

Het is heerlijk weer, we gaan er lekker even op uit. Korte mouwen, korte broek, maar…help! De processierups heeft toegeslagen. De haren van deze rups zorgen voor vervelende huiduitslag, jeuk, roodheid en bulten.  Zowel bij volwassenen als kinderen. Laat je dag niet verpesten en zorg dat je Bepanthen in huis hebt!

TIP: Wist je dat Bepanthen Eczeem Crème* ook gebruikt kan worden om jeuk en roodheid te verlichten bij allergische reacties, zoals na contact met de haren van de eikenprocessierups? Zonder cortisonen (geen hormonen), parfum en parabenen.

Processierups | Vervelende huiduitslag en jeuk

De eikenprocessierups kan voor veel Nederlanders nare gevolgen opleveren. De brandharen waarmee deze rups is bedekt zorgen voor irritante jeuk, roodheid en bulten zodra deze in aanraking komen met je huid of de huid van bijvoorbeeld je kind. Elke rups heeft 700.000 van die brandharen. De klachten kunnen enkele weken aanhouden. Of je nou last hebt van uitslag in de vorm van jeuk, roodheid en/of bulten: je wilt er vanaf. Maar hoe?

Wat te doen bij processierups uitslag? 

Jeuk is een van de meest nare dingen die je kunt ervaren. Je wilt gaan krabben, maar riskeert daarmee dat je de jeuk verergert. Zo ontstaat een vicieuze cirkel van jeuk en krabben.

Bepanthen Eczeem Crème* werkt bij jeuk en roodheid bij eczeem, maar kan ook uitstekend gebruikt worden om huiduitslag, jeuk en roodheid te verlichten bij allergische reacties, zoals na contact met de haren van de processierups. De eczeem crème van Bepanthen bevat geen parfum en andere toevoegingen en is in een kleine en grote verpakking verkrijgbaar bij de drogist en online.

10 processierups tips van Bepanthen

Hoewel het lastig is jezelf en je kinderen te weren tegen de rups, zijn er een aantal tips die het leed kunnen verzachten of voorkomen.

Processierups tips om huiduitslag en jeuk te voorkomen

  • Blijf uit de buurt van bomen met nesten. Deze zijn vaak aangeduid met rood-witte linten
  • Kijk op de grond voordat je gaat zitten
  • Neem een extra setje kleding mee voor jezelf en je kinderen. Ben je net in een rupsen- gevarenzone geweest, kleed je je direct uit/om en was de behaarde kleding op 60 graden
  • Was je huid elke dag met water (niet te warm!)

Processierups tips om klachten te verzachten

  • Ga niet krabben of wrijven dit maakt de uitslag en jeuk alleen maar erger
  • Probeer de brandharen van de huid te verwijderen met plakband of kledingroller anders blijven de haren irriteren
  • Spoel de huid goed schoon met water (niet te warm!)
  • Doe kleding waarin de brandharen zitten uit en was de behaarde kleding op 60 graden
  • Verlicht effectief huiduitslag, jeuk en roodheid met Bepanthen Eczeem Crème

Tip 10 - Neem uit voorzorg een setje extra kleding, plakband en Bepanten Eczeem Crème* mee als je (eventjes) erop uit gaat de komende tijd…

 *Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Curve Image Huiduitslag

Onze producten

Bepanthen Eczeem Crème 50g

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem, zonder cortisonen (geen hormonen). Daarnaast ondersteunt Bepanthen Eczeem Crème het huidherstel bij huiduitslag, zoals eczeem of een allergische reactie. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. 

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Wondgel 50g

Bepanthen Wondgel

Nieuwe Bepanthen Wondgel is een “slimme hydrogel”  met een 4 in 1 werking. Te gebruiken bij kleine wonden, zoals schaaf-, snij- en brandwonden. Bevat geen parabenen, kleurstoffen of parfum. Geschikt voor het hele gezin, van jong tot oud. Bepanthen Wondgel is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Cooling Foam Spray 75ml

Bepanthen Cooling Foam Spray

Cooling Foam Spray verkoelt, verzacht en kalmeert direct de eerstegraads verbranding of lichte verbranding van de huid door de zon (Aftersun). Bepanthen Cooling Foam Spray is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.