Bepanthen

Luieruitslag bij je kleintje? Bepanthen Baby Zalf helpt!

Luieruitslag bij je kleintje? Bepanthen Baby Zalf helpt!

Luieruitslag

Wie bent u?

 • Zwanger
 • Baby's en Ukkies
 • Peuters tot Pubers
 • Volwassen
 • Senioren
 • Professionals

Zalf bij luieruitslag: waar moet je op letten?

Wanneer je rode billetjes of luieruitslag bij je kleintje ziet, wil je hier graag direct iets aan doen. Maar de juiste oplossing vinden voor je kleintje kan knap lastig zijn. Hoewel tips te over van familie en vrienden: elk kindje is anders en de verzorging van de huid is dan ook heel erg persoonlijk. Waar kun je wel op letten als je een product op de tere billetjes van je kindje smeert?

De juiste baby zalf: 5 tips

1. Geen parfum - In het algemeen is het beter om de meest natuurlijke producten te kiezen zonder parfum. Hierdoor zal het risico op een gevoelige reactie van de huid verminderen.

2. Kies een product vrij van parabenen & kleurstoffen - Dit is ook voor de allerkleinste geschikt. Bepanthen Baby zalf kan zelfs bij premature baby’tjes gebruikt worden, zo veilig!

3. Bescherm én ondersteun het natuurlijke huidherstel - In het algemeen is het beter om een product te kiezen dat niet alleen de huid beschermt, maar óók het natuurlijk huidherstel ondersteunt.  Bepanthen bevat dexpanthenol (oftwel pro-vitamine B5) dat het natuurlijke huidherstel bevordert.

4. Geliefd door kraamverzorgenden - Kies voor een product waar mensen die er dagelijks mee werken zeer tevreden over zijn.

5. Handige tube - Hygiënisch én makkelijk te openen, terwijl je met je andere hand je kleintje veilig vast kan houden.

Lees hier meer handige tips om luieruitslag te voorkomen.

Bepanthen Baby Zalf

Zodra de eerste tekenen van luieruitslag zichtbaar zijn - rode gevoelige vlekjes op de billetjes, in de  liezen of in de schaamstreek - kun je meteen Bepanthen Baby Zalf aanbrengen.

Zodra je Bepanthen Baby Zalf op de gevoelige plekjes aanbrengt heeft het een kalmerend effect en legt de zalf onmiddellijk een beschermlaagje dat je baby’s huidje beschermt voor invloeden van buitenaf.

Verkrijgbaar in 30gram en 100gram.

Tips om luieruitslag te voorkomen

 • Gebruik alleen schoon, lauw water om je baby’tje te wassen. Zeep kan de huid irriteren.
 • Dep het huidje van je baby’tje droog na het badje, dat is beter voor het tere baby huidje in plaats van wrijven.
 • Je kindje hoeft niet dagelijks in bad, teveel badderen kan er voor zorgen dat het tere babyhuidje uitdroogt.
 • Laat de billetjes van je kleintje tijdens het verschonen even een paar minuten in de open lucht ‘drogen’.
 • Gebruik geen geparfumeerde doekjes of toiletartikelen.
 • Gebruik Bepanthen Baby Zalf bij elke luierwissel om een beschermend laagje op de billetjes te leggen. Dit is zeker zinvol vlak voor het slapen gaan omdat de luier de hele nacht aanblijft of voordat je er iets langer op uit gaat, dan blijven de billetjes door de vettige zalf goed beschermd.  Bepanthen Baby Zalf bevat geen onnodige toevoegingen zoals parabenen of parfum. Benieuwd? Check de ingrediënten hier.

 Lees hier ervaringen van andere ouders met Bepanthen Baby Zalf.