Bepanthen

Wat is luieruitslag?

Wat is luieruitslag?

Luieruitslag

Wie bent u?

  • Zwanger
  • Baby's en Ukkies
  • Peuters tot Pubers
  • Volwassen
  • Senioren
  • Professionals

Baby's en luieruitslag

Luieruitslag komt veel voor bij baby’s. Vrijwel elk kind krijgt er in de jongere jaren wel een keertje mee te maken. Het is ook heel normaal dat het voelt als ouder alsof je iets verkeerd hebt gedaan, maar maak je geen zorgen want dat heb je niet. Dit kan gebeuren. De huid van je kleintje is natuurlijk gevoelig en rode billetjes zijn niet leuk om te zien, maar luieruitslag is gelukkig wel te behandelen. Lees meer.  

Hoe ontstaat luieruitslag?

Het is waarschijnlijk niet zo moeilijk om je voor te stellen dat een warme, vochtige omgeving zoals een babyluier, irritatie kan veroorzaken voor je baby’s huid. Luieruitslag ontstaat daarom vaak doordat een natte luier – maar ook bijvoorbeeld vochtig ondergoed - te lang in aanraking is geweest met het kwetsbare huidje van je kind. Daarnaast kunnen rode babybilletjes ook voorkomen bij doorkomende tandjes en kiezen, of als je kleine overgaat op andere voeding: vaste voeding of flesvoeding.

Babybilletjes

Je baby’s urine veroorzaakt vochtigheid en creëert de perfecte omstandigheid voor luieruitslag. Voeg bij deze vochtigheid nog een klein beetje wrijving van de luier (of de randjes van de luier) en de enzymen uit de babyontlasting toe en voilà: je hebt een perfecte omgeving waarin luieruitslag zich makkelijk kan ontwikkelen bij de babybilletjes.

Geïrriteerde babyhuid

Het is niet moeilijk om te begrijpen dat zo’n dampige, warme omgeving in een babyluier de babyhuid geïrriteerd raakt. Als de natuurlijke beschermlaag van de babybilletjes eenmaal is niet meer intact is, word je ineens geconfronteerd met rode plekjes op de billen van je kleintje die je liever niet ziet.

Symptomen van luieruitslag

  • Roodheid, schrale huidplekjes of vlekken op de billetjes, in de liezen of de huid rondom het luiergebied van je baby’tje.
  • De huid met de uitslag/rode plekjes kan warm aanvoelen.
  • Het gedrag van je baby kan veranderen en je kindje kan onrustiger zijn dan anders. Je kindje kan bijvoorbeeld makkelijker gaan huilen bij het aanraken of wassen, of  ’s nachts vaker wakker worden door het ongemak van de gevoelige rode huid.

Luieruitslag en het verschonen van je baby

Luieruitslag kan het humeur van je kleintje behoorlijk beïnvloeden, met name zodra de luier verwisseld wordt.  Sommige baby’s vinden het zelfs heel onprettig als de gevoelige rode billetjes worden aangeraakt of gewassen. Je baby’tje kan zelfs beginnen te huilen door een zachte aanraking op de gevoelige huid.

Luieruitslag tip | Baby Zalf vs Baby Crème

Luieruitslag kan erg vervelend zijn, maar is gelukkig wel goed te behandelen. Met Bepanthen Baby Zalf.

Door de speciale samenstelling legt Bepanthen Baby Zalf een beschermend laagje op het kwetsbare huidje. Voor de verzorging en bescherming van de tere babyhuid is dit belangrijk omdat de huid zo wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Crèmes bevatten meer water en leggen geen laagje. Daarom adviseren wij een baby zalf in plaats van een baby crème. Het doorzichtige laagje sluit de huid niet af, maar laat haar ademen zodat het huidje haar natuurlijke kracht behoudt.

Bovendien bevat Bepanthen Baby Zalf dexpanthenol (5%) om het natuurlijke huidherstel te ondersteunen.

Luieruitslag | Ervaringen met Bepanthen Baby Zalf

Wij vinden het belangrijk om om open en eerlijk te delen wat anderen vinden van bepanthen. Op de Bepanthen Baby Zalf productpagina vind je ervaringen van gebruikers. We zijn ook benieuwd wat jij van ons product vindt. Laat ons weten hoe jouw ervaring met Bepanthen was en help andere consumenten de juiste keuze te maken. Lees hier ervaringen van andere moeders en vaders met Bepanthen Baby Zalf.

Luieruitslag | Smeeradvies

Wanneer de huid weer gaaf is en hersteld, is het belangrijk de billetjes van je kleintje met name bij de luierwissel voor het slapen gaan in te smeren. Bepanthen Baby Zalf legt namelijk een beschermend laagje op het kwetsbare huidje. Het sluit de huid niet af, maar laat haar ademen zodat het huidje haar natuurlijke kracht behoudt en ’s nachts optimaal is beschermd.

Luieruitslag | Smeerwijzer voor je baby

Rode billetjes en een schraal huidje. Baby’s kunnen te maken krijgen met dergelijke ongemakjes. Een natte luier kan de babybilletjes prikkelen en invloeden van buitenaf kunnen het kwetsbare huidje schraal maken. Het beste is natuurlijk dit te voorkomen.

Beschermen

Smeerwijzer voor je babyVerwissel de luier meerdere malen per dag, want een natte luier kan de huid prikkelen. Smeer bij iedere luierwisseling Bepanthen Baby Zalf. Deze zalf brengt een doorzichtig ademend laagje aan, waardoor de billetjes beter beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.

 Ontspannen

Smeerwijzer voor je babyBadderen is een heerlijk ontspanmomentje voor je baby. Maar het water kan zijn huidje uitdrogen. Droog je baby na het badje goed af en gebruik Bepanthen Baby Zalf voor een optimale verzorging. Bepanthen verzacht en ondersteunt het natuurlijke huidherstel.*

 Ondersteunen

Smeerwijzer voor je babyHet eerste jaar ontwikkelt je baby zich in een razend tempo. Niet gek dat al die veranderingen hun weerslag kunnen hebben op de kwetsbare babyhuid. Bepanthen Zalf ondersteunt het natuurlijke huidherstel* en beschermt de huid van je kleintje tegen invloeden van buitenaf.

 

 

 *Dexpanthenol ondersteunt het huidherstel