Wat doet niacinamide met je huid?

Niacinamide is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Maar wat is het eigenlijk en waarom zou het zo goed voor je huid zijn? Wij leggen het je uit!

Wat is Niacinamide?

Niacinamide, of ook wel vitamine B3, is een ingrediënt waarvan is aangetoond dat het het uiterlijk en de gezondheid van de huid verbetert. Niacinamide krijg je voor een deel al binnen via je voeding, maar je lichaam slaat dit niet allemaal op. Het is dus niet verkeerd om je huid hier een handje bij te helpen door bijvoorbeeld een crème met niacinamide te smeren. 

Het ondersteunt de aanmaak van ceramiden en vrije vetzuren waardoor de huid minder vocht verliest en is beter bestand is tegen invloeden van buitenaf. Het is een multitasker die kan helpen de talgproductie in evenwicht te brengen en rimpels te minimaliseren. Het heeft zich bewezen bij rode huid en ook bij fijne lijntjes. Door de licht exfoliërende werking vermindert het de kans op het krijgen van schilfertjes. Bovendien wordt niacinamide goed opgenomen door de huid én is het huidvriendelijk. 

Als je op zoek bent naar iets dat een droge huid ondersteunt en fijne lijntjes helpt verminderen, dan is niacinamide een goede keuze om toe te voegen aan jouw huidverzorgingsroutine! Bijvoorbeeld met Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Voor wie is het geschikt?

Omdat de voordelen van vitamine B3 zo divers zijn, is niacinamide een goed ingrediënt voor alle huidtypes. De stof hydrateert, verzacht, beschermt en bestrijdt rimpels. Alle huidtypes hebben er baat bij, of je nu 25 of 65 bent. Niacinamide kalmeert de huid, waardoor het ook geschikt is voor een geïrriteerde huid, huid met rode plekjes, droge huid of eczeem-gevoelige huid. Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is hiervoor geschikt. 

Bepanthen en Niacinamide

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème bevat Niacinamide. Deze crème is speciaal bedoeld voor dagelijkse verzorging van de droge en gevoelige huid. De unieke formule zorgt voor 24 uur intensieve hydratatie. Het is dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen zoals parfum of kleurstoffen. Met het ingrediënt niacinamide is Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème ideaal voor je gezicht, maar ook voor de rest van je lichaam zoals benen en armen. Het is dagelijks te gebruiken voor de hele familie. Ook voor verzorging en onderhoud na een periode van eczeem.
In tegenstelling tot alleen niacinamide heeft Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Creme nog vele andere voordelen.

  • Vegan
  • Smeert makkelijk uit, trekt snel in
  • 24 uurs intensieve hydratatie
  • Versterkt de huidbarrière
  • Hypoallergeen
  • Ook geschikt voor de eczeemgevoelige huid

Klik hier voor meer informatie over de Droge & Gevoelige Huid Crème

Ontdek onze Bepanthen producten