Bepanthen & Duurzaamheid 

Duurzaamheid is iets dat ons allemaal aangaat en steeds belangrijker wordt in onze samenleving. Hier zijn wij ons bij Bepanthen van bewust en willen graag een positieve bijdrage leveren aan een duurzamer merk. Zodat Bepanthen ook in de toekomst op een verantwoorde manier door kan gaan met het bieden van een oplossing bij uw huid problemen.

Wat doen wij om onze duurzaamheid te verbeteren?

  • Verwijderen van de gebruiksaanwijzing

De papieren Bepanthen gebruiksaanwijzing hebben we weg gelaten uit de verpakking! Dit scheelt een hoop papier! Hiermee besparen we 3900 KG aan papier per jaar! Wel kan je altijd de gebruiksaanwijzing vinden hier op de website! 

  • Verantwoord gebruik van materiaal

Wij zorgen ervoor dat we zo min mogelijk papier en karton gebruiken voor onze marketing uitingen. We gaan bewust om met onze product displays, flyers, schapkaartjes en al het ander materiaal dat we gebruiken om u als klant informatie te geven over Bepanthen, in bijvoorbeeld de drogist, supermarkt of apotheek. We zorgen ervoor dat dit materiaal goed opgenomen kan worden in de betreffende recyclestroom. Ook zorgen we voor verantwoord materiaal gebruik doordat al onze suppliers gekeurd papier en karton gebruiken.

Daarbij gaan wij ook bijhouden hoeveel papier en karton, en daarmee dus bomen, wij daadwerkelijk gebruiken per jaar. Dan planten we het aantal gebruikte bomen weer terug! Zo geven we terug wat we gebruiken.

  • Logos op productverpakkingen

Bij Bepanthen werken we er elke dag hard aan om onze producten te innoveren en verbeteren. Hierbij speelt duurzaamheid ook een belangrijke rol. Wij proberen onze verpakkingen bij elke innovatie een beetje milieuvriendelijker te maken. Zo werken we er momenteel hard aan om logos aan onze product verpakkingen toe te voegen. Deze helpt u om onze lege verpakkingen bij de juiste afvalstroom weg te gooien. Gooi het lege bepanthen doosje altijd weg bij het oud papier en de lege plastictube bij het plasticafval. Door verpakkingen op de juiste manier weg te gooien kan de recyclebaarheid van bepaalde materialen worden verhoogd. Dit bevorderd circulariteit en voorkom je dat er onnodig veel afval op de vuilnisbelt of in verbrandingsovens eindigt.

Duurzaamheid binnen Bayer

Bepanthen is in eigendom van Bayer. Bayer heeft een groot streven “health for all, hunger for none”. Natuurlijk draagt Bepanthen bij aan dit streven door elke dag de goede gezondheid voor de consument centraal te zetten. Daarom hebben we hier in nederland niet alleen voor Bepanthen, maar voor alle Bayer producten die de gezondheid van onze consumenten kan verbeteren, besloten jaarlijks 1% van onze P&I volledig aan duurzame acties uit te geven.

Er zijn een aantal globale duurzaamheidsdoelen waar Bayer zich sterk voor inzet. Zo wil Bayer tot 2030 onder andere de volgende actiepunten behaald hebben:

  • 100 miljoen kleine boeren in lage- en middeninkomenslanden helpen om voldoende kwaliteitsvoedsel voor zichzelf en anderen te produceren.
  • 100 miljoen mensen in achtergestelde gemeenschappen toegang geven tot alledaagse gezondheid.
  • 100 miljoen vrouwen in lage- en middeninkomenslanden toegang bieden tot moderne anticonceptie.
  • Inzet om de klimaatverandering te matigen en de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius, in overeenstemming met het Akkoord van Parijs.

 Lees meer over alle duurzaamheidsdoelen van Bayer