Bepanthen

Droge huid

Droge huid

Advies bij

Wie bent u?

 • Zwanger
 • Baby's en Ukkies
 • Peuters tot Pubers
 • Volwassen
 • Senioren
 • Professionals

Een droge huid is niet gevaarlijk, maar wel heel vervelend. Droge plekken op je huid voelen niet prettig aan en een droge huid ziet er net even iets minder mooi uit.

Hoe ontstaat een droge huid?

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. Bij een droge huid zijn de huidvetten echter afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid kan gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf. Wist je dat je huid sneller uitdroogt bij te heet douchen?

Zo verzorg je een droge huid

Houd je huid goed vet! Je huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien kan een droge huid rood en ruw worden en er kunnen kloofjes ontstaan.

Wat past bij jou?

 

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is voor dagelijkse verzorging van de droge en gevoelige huid. De unieke formule zorgt voor 24 uur intensieve hydratatie. Dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen. Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.
Lees meer over Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

 

Bepanthen Beschermende Zalf

Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Na het smeren blijft er een vetlaagje achter op je huid dat meestal een tijdje blijft zitten. Naast intensieve verzorging, beschermt een zalf dus ook je huid tegen invloeden van buitenaf.
Ideaal voor droge en schrale wangen, lippen, ellebogen, knieën, voeten, knokkels en vingers.
Lees meer over Bepanthen Beschermende Zalf

 

Bepanthen Verzorgende Crème

Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en afkoelende invloed op de huid.
Ideaal voor de droge en kwetsbare huid van je gezicht of hals, of de ruwe en schrale huid van je handen, voeten en benen.
Lees meer over Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Intensief Lotion

Een lotion is vloeibaar, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Een lotion kun je goed gebruiken voor de dagelijkse verzorging van je huid. Ideaal voor de droge, gespannen en kwetsbare huid van bijvoorbeeld je handen, armen, voeten en benen.
Lees meer over Bepanthen Intensief Lotion

 

Producten die je kunnen helpen bij een droge huid

Tips

 • Niet te heet douchen, dat droogt de huid uit
 • Gebruik douche-olie, geen zeep
 • Wees terughoudend met zeep, shampoo en badschuim
 • Zet in de winter bakjes water op de vensterbank en verwarming tegen de droogte
 • Vet de droge huid na het douchen goed in

 

Ook in ons assortiment

Bepanthen Eczeem Crème Medisch hulpmiddel
Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid, zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Meer info »
Bepanthen Beschermende Zalf
Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschermt en verzorgt droge, schrale en kwetsbare huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels en vingers, ellebogen en hielen.

Meer info »
Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème Onmisbaar
Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken.

Meer info »