Wat zijn leuke kraamcadeaus?

Kraamcadeau’s, elke moeder vindt het leuk om ze te krijgen! Maar wat voor leuke kraamcadeau’s vraag je als aanstaande moeder? En wat moet je de aanstaande moeder geven? Of het nou om een kraamcadeau voor een jongen of kraamcadeau voor een meisje gaat: Lees hier onze adviezen over de beste kraamcadeaus!  

Maak een lijstje

Het is voor iedereen handig als je zelf een lijstje hebt met dingen die je als ouder kunt gebruiken voor jezelf of je baby. Zo voorkom je dat je cadeau’s krijgt waar je eigenlijk niks mee kan, of die je al hebt. Maak dit lijstje redelijk optijd zodat je hier niet nog vlak voor je bevalling aan hoeft te denken. Je hebt hier handige websites of apps voor. Hieronder volgen een aantal dingen die je op je lijstje kan zetten of die jij als kraambezoek zou kunnen meenemen als cadeau. 

Tips voor kraamcadeaus

 • Sokken – Ben je op zoek naar een origineel kraamcadeau? Origineel of uniek is in het geval van kraamcadeau’s niet altijd beter. Vaak is het beter om voor een product te gaan die vooral efficiënt en praktisch is. Baby's zijn de grootste boosdoeners van het ‘verloren-sok-syndroom’: ze lijken er altijd eentje kwijt te zijn. Een paar pakjes extra sokken zijn dus altijd welkom. Wist je dat ze ook leuke babysokjesboeketten verkopen? Dat is zeker een aanrader om als cadeau te geven. 
 • Eten - Nee, niet voor de baby, maar voor de nieuwe ouders. Kies dingen die al klaar zijn of maar weinig bereiding nodig hebben. Stel bijvoorbeeld een tapas mandje samen, waarvan de ouders meteen kunnen snoepen en niet nog uitgebreid hoeven te koken. Wil je zelf een schepje bovenop doen? Maak een lekkere lasagne voor ze klaar, ze hoeven hem dan alleen nog in de oven op te warmen. Een bon van hun favoriete restaurant die ook eten thuis bezorgt doet het ook altijd goed!
 • Luiers en Billencrème of Baby Zalf – Een baby gebruikt gemiddeld 8 luiers per dag! Dit zijn er heel veel en kan je dus ook niet genoeg van in huis hebben. Daarbij is het altijd goed om wat billencrème of babyzalf te gebruiken als bescherming voor de babybilletjes. Gebruik bijvoorbeeld de Bepanthen Baby Zalf,  deze beschermt tegen urine en ontlasting en is geweldig om te gebruiken als onderdeel van je luierwisselroutine. ’s Nachts is de luier het langst aan en kan er vaak toe leiden dat het kwetsbare huidje van de baby wordt blootgesteld aan plas en poep. Het is dus goed om de huid van het baby’tje van tevoren te beschermen met een babyzalf.
 • Baby billendoekjes – Ze worden zo veel gebruikt zeker als de baby net geboren is. Het is daarom altijd handig om er meer van te hebben. Ga voor de opties zonder irriterende stoffen zoals parfum of conserveermiddelen, die zijn lekker zacht voor de billetjes.  
 • Kleding – Een leuke, schattige of grappige baby outfit is altijd welkom, maar vergeet niet dat praktisch boven leuk komt te staan. Baby outfits met knopen zijn de vijand van elke ouder die er is. Vooral als de knopen ook nog aan de achterkant vastgemaakt moeten worden. Drukknopjes zijn veel gemakkelijker voor heel veel situaties. Denk er ook om dat kleding heel smaakgevoelig kan zijn, kies daarom eerder voor iets simpels dan iets wat heel uitgesproken is. 
 • Wikkeldoeken en hydrofiele doeken – Ook dit is niet persé een origineel kraamcadeau, maar wél erg handig. Hier kunnen nieuwe ouders er geen genoeg van hebben. Deze zijn altijd handig! Eentje in je luiertas, bij de commode, in de badkamer of zelf in de auto.
 • Gepersonaliseerde kraamcadeaus – Een gepersonaliseerd cadeau, bijvoorbeeld een kraamcadeau met naam, is altijd leuk én uniek. Denk bijvoorbeeld aan een armbandje voor de ouders met de baby’s naam erop, een gepersonaliseerd rompertje, een tegeltje voor op het babykamertje met de geboortedatum en/of naam, een voorleesboekje die gepersonaliseerd is of een gepersonaliseerd babydekentje. 
 • Verzorging voor mama – De mama wordt helaas vaak vergeten bij de kraamcadeau’s, de krijgt bijna alleen maar cadeautjes voor de baby. Maar niet alleen de baby heeft aandacht nodig, ook de nieuwe mama (én papa 😉). Koop daarom altijd ook een leuk cadeautje voor de moeder.
  Een bevalling is super intensief en kost de moeder lichaam véél energie. Ook kan je huid hierdoor droog en schraal worden. Hiervoor kan een goede hydraterende crème, zoals de Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème gebruikt worden, voor dagelijkse verzorging van de droge en gevoelige huid.  Ook kan je als nieuwe mama snel last krijgen van schrale tepels (of tepelkloven). Smeer deze dan in met de Bepanthen Baby Zalf . Deze zalf kan zowel voor de mama als voor de baby gebruikt worden. 
 • Kersenpitten zakje – Debaby kan last krijgen van darmkrampjes. Dit is erg vervelend voor de baby en kan je als ouder een naar gevoel geven. Soms kan het helpen om een warm (let op! niet te heet) kersenpitten zakje op je babies buikje te leggen. Ideaal als kraamkado!
 • Herinneringen - Ten slotte wil elke ouder graag herinneringen bewaren aan de eerste weken dat je baby er net is. Een leuk fotolijstje of fotoalbum  is dus altijd welkom. Wil je wat grootser uitpakken of geef je met meer mensen een cadeau? Dan is het ook leuk om een new born fotoshoot cadeau te geven aan de kersverse ouders!