Schrale, ruwe huid

De wind loeit, de regen klettert, de zon gloeit. Maar wij laten ons niet kisten door het gure of droge weer. We halen onze wollen truien en winterjassen of t-shirt en hemdjes uit de kast en beschermen ons tegen de kou en warmte.

Vergeet niet je huid te beschermen en verzorgen met Bepanthen Beschermende Zalf.

Hoe ontstaan schrale, ruwe huidplekken

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. Tijdens zonnige, warme dagen verliest je huid meer vocht, maar ook op koude en gure dagen droogt onze huid meer uit.

Een droge huid kan gepaard gaan met schrale huidplekken of kwetsbare huidplekken, zoals je knokkels, wangen, ellebogen en hielen.

Zo verzorg je schrale, ruwe huidplekken

Houd de ruwe, schrale huid en huidplekken goed vet! Je huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien voorkom je de kans op kleine huidbarstjes.

Wat past bij jou en jouw schrale, ruwe huid?

Bepanthen Beschermende Zalf

Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet en smeert daarom vaak moeilijker uit dan een crème of lotion. Een zalf laat een vetlaagje achter op je huid dat meestal een tijdje blijft zitten. Naast verzorging, beschermt een zalf dus ook je huid tegen invloeden van buitenaf.
Ideaal voor droge en schrale wangen, lippen, ellebogen, knieën, voeten, knokkels en vingers.

Lees meer over Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Verzorgende Crème

Een crème bestaat voornamelijk uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en afkoelende invloed op de huid. Ideaal voor de droge en kwetsbare huid van je gezicht of hals, of de ruwe en schrale huid van je handen, voeten en benen.

Lees meer over Bepanthen Verzorgende Crème

Tips bij een schrale, ruwe huid

  • Niet te heet douchen, dat droogt de huid uit
  • Gebruik douche-olie (geen zeep)
  • Wees terughoudend met zeep, shampoo en badschuim
  • Zet in de winter bakjes water op de vensterbank en verwarming tegen de droogte
  • Bescherm je huid tegen zon, wind en kou
  • Vet de ruwe, schrale huid regelmatig in met Bepanthen Beschermende Zalf en/of Bepanthen Verzorgende Crème

Wist je dat ...

… Bepanthen de stof dexpanthenol bevat. Dexpanthenol heeft de bekende eigenschap het natuurlijke huidherstel te ondersteunen.