Wat moet er allemaal in de luiertas?

Als ouder kan je niet meer zonder een luiertas. Maar wat is er nou écht onmisbaar in de verzorgingstas? Lees het hier!

De luiertas wordt echt onmisbaar vanaf het moment dat jouw kindje er is. Als je met je baby op stap gaat wil je overal op voorbereid zijn. Je sleept dus iedere keer heel wat meenemen. Maar is er nou echt onmisbaar in de verzorgingstas? Wij bereiden je goed voor met deze handige checklist! 

De inhoud van jouw luiertas

 1. Luiers
  Deze is natuurlijk erg voor de handliggend bij een luiertas, maar zorg ervoor dat je altijd genoeg luiers mee hebt. Neem voor iedere 2 uur dat je van plan bent weg te gaan minstens één luier mee + één luier extra.
 2. Billendoekjes
  Zorg voor vochtige, hygiënische doekjes om je baby’s billetjes goed schoon te maken. Het liefst zonder irriterende stoffen zoals parfum of conserveermiddelen. 
 3. Luierzakjes
  Als er geen prullenbak in de buurt is zijn deze erg handig. Of als je op bezoek bent bij iemand anders is het ook prettig om een luierzakje om de vieze luier te doen, zodat er geen nare geur ontstaat. 
 4. Hydrofiele luiers, spuugdoekjes of slabbetjes. 
  Hydrofiele luiers zijn erg handig als je kindje bijvoorbeeld heeft gespuugd of het koud heeft. Een slabbetje of een spuugdoekje is handig als je jouw baby’tje aan gaat voeden.  
 5. Verschoonmatje
  Ideaal als je ergens anders verschoont, zodat je baby’tje wel op een zachte en schone ondergrond ligt. 
 6. Zalf tegen rode babybilletjes
  Want niets vervelender dan dat voor je kleintje. Wist je dat de Bepanthen Baby Zalf verkrijgbaar is in een grote én een kleine verpakking? De 30 gram is ideaal voor in de luiertas, want die neemt niet teveel ruimte in. Bekijk de Bepanthen Baby Zalf  hier
 7. Een schoon rompertje en schone kleertjes. 
  Het gaat altijd wel eens een keertje mis. TIP: neem ook een schoon t-shirt voor jezelf mee, want ook dat overkomt iedere moeder wel eens.. 
 8. Voeding
  Als je kindje al flesvoeding krijgt, vergeet deze dan zeker niet. Voor melkpoeder heb je heel handige bewaarbakjes die makkelijk in de luiertas passen. Vergeet ook het flesje niet. Je kunt eventueel ook al warm water meenemen in een thermoskan. 
 9. Speen & knuffeltje
  Dit kunnen echte lifesavers zijn als je onderweg bent. 
 10. Wees ook voorbereid op het weer
  Neem in de zomer baby zonnebrandcrème mee met een extra hoge factor en eventueel een hoedje. In de winter zijn een mutsje, handschoenen en sjaal voor jouw kindje een echte musthave. 

Meer tips bij 

Inrichten van de commode
Help, mijn baby slaapt niet door! 

Leuke kraamcadeaus