Huidadvies bij kloofjes en een zeer droge huid.

Kloofjes

Kloofjes zijn barstjes in je huid die ontstaan als je huid erg droog is. Kloofjes komen het meest voor bij vingers, handen, hielen, voeten en lippen. Dat komt omdat deze het vaak te verduren krijgen, denk maar aan zeep, wasmiddel, eeltvorming bij belasting en temperatuurwisselingen. Kloofjes zien er niet alleen onprettig uit, het voelt ook vervelend aan.

Jonge moeders die borstvoeding geven, kunnen schrale tepels krijgen. Lees meer over de verzorging en verzachting van tepels en tepelkloven in ons blogartikel tepelverzorging

Hoe ontstaan kloofjes?

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk.  Bij een droge huid zijn de huidvetten echter afgenomen.

Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, een droge huid is ook minder elastisch. Hierdoor kan de huid bij belasting of intensief gebruik niet soepel meebewegen. In de huid kunnen oppervlakkige barstjes komen en er kunnen kloofjes ontstaan.

Kloven | Zomerkwaaltje

Bij warm weer steken we onze tenen graag in slippers! Wat je misschien niet weet is dat je voeten en vooral je hielen niet beschermd worden. Daarom beschermen zij zichzelf met een extra eeltlaag, en in eelt ontstaan gemakkelijker kloofjes.

Kloven | Winterkwaaltje

Buiten daalt de temperatuur, binnen gaat de verwarming omhoog. Dat betekent een droge atmosfeer én kans op een droge huid. Vooral je handen en je lippen hebben het zwaar. De droge, verharde huid rond je nagels en de ruwe, schrale huid van je knokkels en lippen zijn extra gevoelig voor kloofjes.

Zo voorkom je kloofjes

Heb je eenmaal kloofjes, dan kom je er lastig van af. Bovendien komen kloofjes vaak op dezelfde plek terug. Houdt de huid soepel, zacht en sterk met Bepanthen Beschermende Zalf. De vette zalf houdt je huid soepel, zacht en sterk én legt een beschermend laagje op je huid, zonder de huid af te sluiten.

Lees meer over Bepanthen Beschermende Zalf

Eenmaal last van kloven, probeer dan ook eens ons nieuwe product Bepanthen Wondgel bij de verzorging van kleine wonden.

Tips bij kloofjes

  • Bescherm je handen in de winter. Draag handschoenen
  • Draag schoenen en slippers die goed passen en je voeten voldoende ondersteunen
  • Smeren, smeren, smeren met Bepanthen Beschermende Zalf
  • Draag handschoenen als je schoonmaakmiddelen gebruikt
  • Last van kloven? Probeer Bepanthen Wondgel voor de genezing.

Wist je dat ...

… als een vette zalf de huid afsluit, krijgt een kloofje geen kans om te herstellen. Bepanthen Beschermende Zalf sluit de huid niet af, maar laat haar ademen!

Curve Image Wond

Wond producten

Bepanthen Wondgel 50g

Bepanthen Wondgel

Nieuwe Bepanthen Wondgel is een “slimme hydrogel”  met een 4 in 1 werking. Te gebruiken bij kleine wonden, zoals schaaf-, snij- en brandwonden. Bevat geen parabenen, kleurstoffen of parfum. Geschikt voor het hele gezin, van jong tot oud. Bepanthen Wondgel is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Beschermende Zalf 50gr

Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschemt, verzorgt en ondersteunt de droge, schrale, ruwe huid en huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels, ellebogen en hielen.

Bepanthen Verzorgende Crème 100g

Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Verzorgende Crème verzorgt, verzacht en verfrist de droge, kwetsbare en geprikkelde huid. Verzacht en verfrist droge, ruwe, schrale handen en voeten. Ook geschikt voor de gezichtshuid.