Huidadvies & tips van Bepanthen

Hoe je huid eruit ziet, hoe ze voelt en hoe gevoelig ze is, hebben we niet altijd zelf in de hand. Veel eigenschappen zijn al vastgelegd bij onze geboorte. De huid van de een is gevoeliger dan die van een ander. Soms wordt de huid geprikkeld door invloeden van buitenaf of je huid verandert omdat jij verandert. 

Lees meer over een gevoelige huid

Bepanthen groeit met je mee

Of je nu zwanger bent, of een mama en papa van een baby, ukkie, peuter of puber. Het kan ook zijn dat je een nieuwe tattoo hebt of je hebt een wondje opgelopen. Je hebt van nature een gevoelige of droge huid of last van eczeem of huiduitslag... Bepanthen ondersteunt je huid, je hele leven. Van jong tot oud.

Lees meer over ondersteuning van het huidherstel

Wanneer gebruik ik een zalf, crème of lotion?

Zalf

Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Na het smeren blijft er een vetlaagje achter op je huid dat meestal een tijdje blijft zitten.

Naast intensieve verzorging, beschermt een zalf dus ook je huid tegen invloeden van buitenaf. Ideaal voor droge en schrale wangen, lippen, ellebogen, knieën, voeten, knokkels en vingers.

Crème

Een crème bestaat voornamelijk uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Dit maakt een crème ideaal voor dagelijks en regelmatig gebruik. 

Een crème heeft een verzorgende, verzachtende en verfrissende werking en invloed op de huid. Ideaal voor de droge en kwetsbare huid van je gezicht of hals, of de ruwe en droge huid van je handen, voeten en benen.

Lotion

Een lotion is vloeibaar, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Een lotion is handig voor gebruik op het hele lichaam: 'body lotion'.

Een lotion is ideaal voor dagelijks gebruik bij droge, gespannen en kwetsbare huid van bijvoorbeeld je handen, armen, voeten en benen.

6 tips om je huid soepel, zacht en sterk te houden

  • Niet te heet douchen, dat droogt de huid uit
  • Zeep in combinatie met warm water kunnen de huid uitdrogen. Douche niet te lang (maximaal 10 minuten) en zet het water niet te warm (maximaal 38 graden). Ook beter voor het milieu!
  • Zeep en reinigingsproducten voor je huid en haar verwijderen wel viezigheid, maar ontvetten ook de huid. Gebruik daarom milde reinigingsproducten om de natuurlijke vetten in je huid zo min mogelijk aan te tasten
  • Door verwarming of airconditioning neemt de vochtigheid in de lucht af. De huid kan hierdoor droog worden. Zet bakjes met water bij de verwarming en zorg dat je regelmatig je huis doorlucht. Ook planten zorgen voor een goede lucht in het huis
  • Na een bad of douche kun je het best jezelf droog deppen in plaats van wrijven. Daarnaast is het verstandig om het natuurlijke vetlaagje van de huid weer aan te vullen. Smeer je in met een vette crème of lotion. De crèmes en lotion van Bepanthen zijn hiervoor geschikt
  • Invloeden van buitenaf kunnen je huid uitdrogen. Denk maar aan een koude winterbries en je eigen schrale wangen en knokkels. Ook warmte en zon kan je huid flink uitdrogen. Bescherm de blote huid in de winter met Bepanthen Beschermende Zalf en in de zomer met Bepanthen Verzorgende Crème en/of Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème.