Droge huid bij kinderen

Een droge huid bij kinderen is vaak niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. Droge plekken voelen niet prettig aan.

Bij kinderen is het van belang dat ze niet krabben aan een droge huid. Hierdoor wordt het natuurlijke huidherstel tegen gegaan; iets dat juist heel belangrijk is omdat de huid weer een natuurlijke barrière moet kunnen opbouwen tegen invloeden van buitenaf.

Hoe ontstaat een droge huid bij kinderen?

Als de hoornlaag van de huid in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. Als je kind een droge huid heeft, of droge huidplekjes, bijvoorbeeld in het gezicht of op de handen of benen, zijn de huidvetten op die plekken afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid kan gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf.

Wist je dat de huid uitdroogt als je kind bijvoorbeeld te heet doucht? Oorzaken van een droge kinderhuid zijn o.a.:

  • Te warm en te lang douchen
  • Chloor in zwembaden
  • Gevoelige kinderhuid

Hoe behandel je droge huidplekken bij kinderen?

Houd de huid goed vet! De huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien kan een droge huid in het gezicht van je kind rood en ruw worden en er kunnen kloofjes ontstaan.

Een droge huid kan vervelend zijn. Gelukkig heeft Bepanthen verschillende producten waarmee je de droge huid van je kind kunt verzorgen. Welk product past het beste bij de situatie van jouw kind?

‘Buitenspeelplekjes’: schrale, ruwe plekjes op de kinderhuid

Bij het buitenspelen kunnen soms schrale of ruwe plekjes bij armen of benen ontstaan. Deze plekjes kun je gemakkelijk insmeren met Bepanthen Beschermende Zalf. Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Na het smeren blijft er een vetlaagje achter op de kinderhuid dat meestal een tijdje blijft zitten. Naast intensieve verzorging, beschermt een zalf dus ook de huid van je kind tegen invloeden van buitenaf. Ideaal voor droge en schrale wangen, lippen, ellebogen, knieën, voeten, knokkels en vingers.

Lees meer over Bepanthen Beschermende Zalf

Droge, gevoelige kinderhuid

Bij een droge en gevoelige kinderhuid is de Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème geschikt. De unieke formule voegt een nieuwe dimensie toe aan dagelijkse verzorging en bescherming. Het hydrateert langdurig (24uur), is dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen.

Lees meer over Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Droge kinderhuid na het zwemmen

Bij rode, schrale plekjes door bijvoorbeeld zwemles is Bepanthen Beschermende Zalf geschikt. Het beschermt de huid van je kind en ondersteunt het natuurlijke huidherstel. Voor grotere droge plekken op de huid van je kindje, bijvoorbeeld op armen en benen, kun je Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème gebruiken.

Lees meer over Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Droge kinderhuid in de winter

Bij rode, schrale plekjes, droge kinderhuid door bijvoorbeeld gure herfstwind buiten, droge lucht in huis door de verwarming of kloofjes door strenge winterkou is Bepanthen Beschermende Zalf geschikt. Het beschermt de huid van je kind en ondersteunt het natuurlijke huidherstel*.

Lees meer over Bepanthen Beschermende Zalf

Droge huid(plekjes) bij je kindje

Vaak begin je pas te smeren met Bepanthen zodra er droge plekjes op de huid van je kind verschenen zijn. Zeker als het niet zo vaak voorkomt. Het kan daarom helpen om droge huid(plekken) eerder te verzorgen of in te smeren. Je hoeft namelijk niet te wachten tot de plekken groot zijn.

Probeer droge, rode of eczeemgevoelige huid bij je kind in te smeren, bijvoorbeeld met Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème. De crème is geschikt voor dagelijkse verzorging en voor verzorging en onderhoud van de droge en gevoelige huid na een periode van eczeem en versterkt de huidbarrière. Voor kleine huidplekjes kun je Bepanthen Beschermende Zalf gebruiken.

Eczeemplekken op de kinderhuid

Vervelend, maar je kindje kan eczeemplekjes krijgen. Bepanthen Eczeem Crème helpt bij de rode, jeukende huidplekjes van je kind. Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en afkoelende invloed op de huid.

Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel bij rode huid en eczeemplekjes bij je kinderen dat vrij verkrijgbaar is bij drogist en apotheek. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Lees meer over Bepanthen Eczeem Crème

Tips bij een droge kinderhuid

  • Gebruik lauw water als je je kindje wast. Heet water droogt de kinderhuid uit
  • Douche je kindje niet te lang, de kinderhuid kan hierdoor uitdrogen
  • Gebruik douche-olie zonder zeep en een milde shampoo
  • Houd de kinderhuid goed vet met een vette crème, bijvoorbeeld Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème
  • Bescherm het gezichtshuidje tegen de zon. Gebruik minimaal factor 30