Tepelverzorging

De eerste keer dat je je kleintje aan de borst legt om te voeden is een bijzonder moment. Omdat je tepels nog moeten wennen aan het zuigen, kan dat de eerste paar dagen onwennig aanvoelen. Dat is heel normaal. Bijt je na een paar dagen op je tanden, dan is het zaak om je tepels nader te onderzoeken en aandacht te hebben voor de verzorging en verzachting van je tepels.

Hoe ontstaan tepelkloven?

In de meeste gevallen ontstaan tepelkloven door de manier waarop je kindje aanhapt en is aangelegd. Wanneer je kleintje je tepel niet ver genoeg inneemt, wrijft je tepel langs het harde gedeelte van het verhemelte.

Achterin het mondje zit het zachte verhemelte en heeft je tepel minder last van wrijving. De prikkeling van de melk achterin het mondje stimuleert de zuigbeweging waardoor er een vacuüm ontstaat. De melk stroomt dan sneller en de voedingen worden korter.

Tepelverzorging tips bij tepelkloven

  • Laat je tepel na elke voeding drogen aan de lucht
  • Leg je kindje tijdelijk vaker aan, je kindje zal minder gulzig drinken
  • Was je tepels alleen met water
  • Vervang regelmatig je zoogcompressen
  • Draag katoenen bh’s
  • Smeer ook na elke voeding een dun laagje Bepanthen Baby Zalf op je gevoelige tepel

Wist je dat ...

... je Bepanthen Baby Zalf niet hoeft te verwijderen voor de volgende voeding?

Curve Image Baby Luieruitslag

Luieruitslag artikelen

Luieruitslag producten

Bepanthen Baby Zalf 100g

Bepanthen Baby Zalf

Bepanthen Baby Zalf beschermt en verzorgt de kwetsbare babyhuid. De zalf bevat een hoge concentratie vetten (65% lipiden), die een beschermend laagje achter laten zonder de huid af te sluiten. 

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Verzorgende Crème 100g

Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Verzorgende Crème verzorgt, verzacht en verfrist de droge, kwetsbare en geprikkelde huid. Verzacht en verfrist droge, ruwe, schrale handen en voeten. Ook geschikt voor de gezichtshuid.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème 200ml

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken, zoals armen en benen. De unieke formule zorgt voor een 24 uur intensieve hydratatie. Dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen. Tip! Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.