Rode huid bij kinderen

De huid van een kind is gevoeliger dan die van een volwassene. Veel kinderen hebben een rode huid. Vaak beginnen mensen pas te smeren met Bepanthen zodra er rode plekjes op de huid zijn verschenen. Het kan helpen om rode huid(-plekken) eerder te verzorgen. Je hoeft namelijk niet te wachten tot de plekken groot zijn.

Een gevoelige huid

Een gevoelige huid kan ook rood zijn. Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is geschikt voor de dagelijkse verzorging van de droge en gevoelige huid. Deze crème is ook te gebruiken voor onderhoud van de droge en gevoelige huid na een periode van eczeem. 

Schrale, ruwe huidplekken

Is de huid rood vanwege schrale ruwe plekjes, bijvoorbeeld door het buitenspelen? In de herfst/winter is Bepanthen Beschermende Zalf geschikt. Het beschermt de huid van je kindje. De zalf verzorgt rode, ruwe en schrale plekjes doordat de zalf het natuurlijke huidherstel ondersteunt*. Benieuwd of dit een geschikte zalf is voor de huid van jouw kindje?

Luieruitslag

De billetjes van je baby kunnen rood zijn door het schuren van de luier. Je herkent luieruitslag aan de rode, schrale plekken rond het luiergebied. Bepanthen Baby Zalf is geschikt voor de rode babybillen en ondersteunt het huidherstel*.

Huidverbranding

De huid van je kindje kan ook rood zijn door eerstegraads huidverbranding of door zon verbrande huid. Bepanthen Cooling Foam Spray verkoelt, verzacht en kalmeert de huid en ondersteunt het huidherstel*. Bepanthen Cooling Foam Spray is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Als gevolg van eczeem

Wanneer je kind last heeft van jeuk als gevolg van eczeem werkt Bepanthen Eczeem Crème bij rode eczeemplekjes op de huid. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel dat vrij verkrijgbaar is bij drogist en apotheek. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Deze crème kan ook met een gerust hart bij baby’s worden gebruikt.

Bepanthen Eczeem Crème werkt effectief: het zorgt voor verlichting van roodheid en jeuk. Zeker bij baby’s is dit fijn omdat ze dan minder geneigd zijn om te krabben; iets dat de roodheid van de huid zeker niet ten goede komt.

De voordelen van Bepanthen Eczeem Crème

  • Verlicht roodheid en jeuk als gevolg van eczeem
  • Herstelt de huid*
  • Smeert makkelijk uit, trekt snel in
  • Zonder cortisonen (geen hormonen), parfum en parabenen

Waarom een crème?

Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Gebruik Bepanthen Eczeem Crème bij:

  • Roodheid en jeuk van de huid als gevolg van eczeem bij kinderen
  • Mild tot matig eczeem
  • Allergische reacties van de huid, zoals bijvoorbeeld ook bij jeuk door een zonneallergie of de processierups.

*Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.