10 tips bij tattoo nazorg

Nazorg is belangrijk, maar net als je tattoo ook heel persoonlijk. Wat de een prettig vindt, is niet fijn voor een ander. Er zijn wel een aantal standaard dingen waar je rekening mee kunt houden om de kans op slagen zo groot mogelijk mee te maken.

 1. Zonder onnodige toevoegingen

  Gebruik, nadat de huid gesloten is, voor de nazorg van je tattoo bij voorkeur producten zonder parfum en andere toevoegingen.

 2. Laat je tattoo ademen

  Pak je tattoo niet opnieuw in, maar laat de tattoo aan de ‘lucht drogen’.  Hiermee bevorder je het genezingsproces.

 3. UV straling

  Vermijd de zonnebank of direct zonlicht voor tenminste twee weken! UV-straling beschadigt de huid. Ook als de tattoogenezen is kan hij hierdoor vervagen. Gebruik een goede zonbeschermer (bijvoorbeeld baby-block) voor maximale bescherming. 

 4. Gevoelig of rood?

  Het is normaal dat een nieuwe tattoo gevoelig of rood kan zijn. Duurt dit langer dan 3-4 dagen, laat dan de huisarts er even naar kijken. 

 5. Zwetende tattoo

  De eerste dagen na het zetten kan het lijken dat je tattoo ‘zweet’. De vloeistof is dan helder of licht gekleurd. Dit is normaal, het betekent niet dat je tattoo opeens naar buiten komt. Mocht je twijfelen, vraag dan even na bij je tatoeëerder.

 6. Vervellende tattoo

  Na een paar dagen zal de bovenste huid lagen gaan ‘vervellen, net als bij een verbrande huid. Probeer hier niet aan te krabben of mee te spelen, je riskeert dat je je tattoo openkrabt. Tegen de jeuk kun je zachtjes op de huid tappen ofwel kloppen.

 7. Droog houden

  Maak je tattoo de eerste twee weken niet overtollig nat door bijvoorbeeld in bad te liggen of te zwemmen. Een bezoek aan de sauna is in deze periode ook niet aan te raden.  Je kunt gerust gaan douchen; tevens een perfecte manier om je tattoo schoon te houden.

 8. Tattoo schoonhouden

  Het is heel belangrijk om je tattoo schoon te houden, met fris gewassen handen. Zorg ook dat kattenharen of pluisjes van je nieuwe wollen trui er niet op of aan gaan plakken. Een nieuwe tattoo is als een schone wond, vergeet dat niet.

 9. Sporten met een nieuwe tattoo

  Vermijd work-outs tijdens het herstelproces. Als de huid te veel beweegt kan dit zorgen voor een langere herstelperiode. Tijdens de work-out kan de huid breken.

 10. Tips van de expert

  Vraag altijd om advies bij je tatoeëerder. Als hij of zij een professional is, zal hij/zij zeker tips kunnen geven hoe je de nazorg het beste aanpakt.

Verantwoorde nazorg

Of het nu je eerste of je elfde tattoo is, verantwoorde nazorg is belangrijk. Je wilt niets liever dan dat je tattoo goed lukt, het resultaat er mooi uitziet en je huid wordt ondersteund bij het herstel. Volg daarom het advies van je tattoo artiest. Daarnaast heeft Bepanthen een handige checklist gemaakt voor de verzorging van je nieuwe tattoo.

Bekijk onze Tattoo Verzorging Checklist

Je tattoo verzorgen in 3 stappen

De voordelen van Bepanthen Tattoo Nazorg Zalf

 • Ondersteunt het natuurlijk huidherstel dankzij de aanwezigheid van 5%  dexpanthenol
 • Helpt uitdroging voorkomen
 • Hypoallergeen, zonder parfum, conserveermiddelen en kleurstoffen
 • Smeert makkelijk uit
 • NEW! Bepanthen Tattoo Nazorg Zalf in XL tube. Regelmatig een nieuwe of grote tattoo op de planning? Deze tube van 100 gram is voor jou.

De voordelen van Bepanthen Tattoo Wasgel (NEW!)

 • Nieuwe Bepanthen Tattoo Wasgel is dermatologisch getest op de getatoeëerde huid
 • Zeep- en parfumvrij
 • Met dexpanthenol (provitamine B5), dit ondersteunt het natuurlijke huidherstel
 • Zonder alcohol & kleurstoffen
 • Aanbevolen door tattoo artiesten

De voordelen van Bepanthen Verzorgende Crème

Wij raden aan om voor het mooiste resultaat de getatoeëerde huid te blijven onderhouden. Voor de blijvende verzorging van de getatoeëerde huid, na de nazorg fase, is het heerlijk om een crème te gebruiken.

 • Dagelijkse hydratatie van de getatoeëerde huid
 • Verzorgt, verzacht en verfrist de droge, geprikkelde huid
 • Ondersteunt het natuurlijke huidherstel
 • Smeert gemakkelijk uit, trekt snel in
 • Zonder parfum en kleurstoffen