Jeukende handen

Jeuk aan je handen kan erg vervelend zijn. Naast het irritante, oncontroleerbare prikkelende gevoel dat met name bovenop je hand of tussen de vingers voorkomt, kan krabben in het openbaar een gevoel van schaamte oproepen. Jeuk aan je handen kan zelfs zo vervelend zijn dat je er ’s nachts minder goed van kunt slapen.

Oorzaken van jeuk aan je handen

Er zijn verschillende oorzaken die jeuk aan je handen kunnen veroorzaken. Zo kan het zijn dat winterse temperaturen triggers zijn voor jeukende handen. Jeuk aan je handen kan ook een symptoom zijn van een huidaandoening, zoals eczeem. Vaak gaat de jeuk dan gepaard met een droge huid, of soms ook roodheid en schilfers. Maar jeukende handen kunnen ook zonder andere symptomen voorkomen.

Behandelen van jeuk aan je handen

Er wordt wel eens beweerd dat jeuk erger is dan pijn. Ondanks dat jeuk aan je handen een grote impact kan hebben op je leven, is het gelukkig vaak niet gevaarlijk.
In het geval van jeuk aan je handen, bijvoorbeeld door droogheid of eczeem, kan Bepanthen een effectieve oplossing bieden die makkelijk aan te brengen is op de jeukende of aangedane huid. 

Bepanthen Eczeem Crème

Heb je last van jeuk aan je handen of droge handen door bijvoorbeeld eczeem, dan kun je heel goed Bepanthen gebruiken. Bepanthen Eczeem Crème*, met onder andere de werkzame stof dexpanthenol, werkt snel en effectief bij jeukende handen, onder andere door droogheid of eczeem.

  • Verlicht jeuk en roodheid aan je handen
  • Herstelt de huid**
  • Smeert makkelijk uit, trekt snel in
  • Zonder cortisonen, parfum, conserveermiddelen en parabenen

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing

**Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen

Crème versus zalf bij jeuk?

Bij jeuk of roodheid van je handen kan een crème of zalf snel en effectief verlichting bieden. Wat is het verschil tussen een crème en een zalf?
Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Wees jeuk handen te slim af

Ontstaat de jeuk aan je handen door eczeem of droogheid? Begin dan op tijd met smeren. Ongeveer één op de zes volwassenen met eczeem begint pas met het gebruik van zelfzorgmiddelen tegen eczeem op het moment dat het gebied met eczeem te groot wordt of de jeuk onverdraaglijk wordt***. Bepanthen Eczeem Crème is geschikt voor mild tot matig eczeem.

Het kan daarom helpen om de plekjes op je handen die gevoelig zijn voor jeuk te behandelen of in te smeren met Bepanthen Verzorgende Crème of Bepanthen Beschermende Zalf voordat de jeuk begint. Je hoeft niet te wachten tot de jeuk zo verergerd is of de klachten zo vervelend zijn geworden. Bepanthen bevat geen cortisonen. Je kunt de zalf of crème gedurende langere periode zonder onderbreking veilig gebruiken, mits gebruikt volgens de gebruiksaanwijzing.

Lees meer over Bepanthen Eczeem Crème

***Kwantitatief consumenten onderzoek Eczeem Crème januari 2017 (n=641). Bepanthen i.s.m. GfK