Droge huid baby

Een droge huid bij baby’s is vaak niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn.
Bij baby’s is het van belang dat ze niet krabben aan een droge huid. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan bij baby’s.

Door het krabben wordt het natuurlijke huidherstel tegen gegaan; iets dat juist heel belangrijk is omdat de huid weer een natuurlijke barrière moet kunnen opbouwen tegen invloeden van buitenaf.

Hoe ontstaat een droge huid bij babies?

Als de hoornlaag van de huid in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk.

Als je baby’tje een droge huid heeft, of droge huidplekjes, bijvoorbeeld in het gezicht of op de handen of benen, zijn de huidvetten op die plekken afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid kan gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf.

Oorzaken van een droge babyhuid

Een droge babyhuid kan onde andere ontstaan door:

  • Te lang in een warm badje
  • Chloor in zwembaden (babyzwemmen)
  • Te lang met je kindje douchen
  • Gevoelige huid
  • Allergie

Wat kun je doen voor je baby met droge huidplekken?

Houd de huid goed vet! De huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien kan een droge huid in het gezicht van je baby rood en ruw worden en er kunnen kloofjes ontstaan.

Een droge huid kan vervelend zijn. Gelukkig heeft Bepanthen verschillende producten waarmee je de droge huid van je kindje kunt verzorgen. Welk product past het beste bij de situatie van jouw baby?

Bepanthen Beschermende Zalf bij schrale, ruwe plekjes op de babyhuid

Heeft je baby'tje schrale, ruwe huidplekjes? Gebruik dan Bepanthen Beschermende Zalf. Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Na het smeren blijft er een vetlaagje achter op de huid dat meestal een tijdje blijft zitten. Naast intensieve verzorging, beschermt een zalf dus ook de huid van je kind tegen invloeden van buitenaf.
Ideaal voor droge en schrale wangentjes, lipjes, elleboogjes, knietjes, voetjes, knokkeltjes en vingertjes.

Lees meer over Bepanthen Beschermende Zalf

Droge, gevoelige babyhuid

Bij een droge en gevoelige huid is de Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème geschikt. De unieke formule voegt een nieuwe dimensie toe aan dagelijkse verzorging en bescherming. Het hydrateert langdurig (24uur), is dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen.

Lees meer over Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Droge babyhuid na het zwemmen

Baby'tjes kunnen het heel fijn vinden om te zwemmen. Soms heeft het chloorwater een effect op de gevoelige huid van je kindje. Bij rode, schrale plekjes door bijvoorbeeld zwemmen is Bepanthen Baby Zalf geschikt. Het beschermt de huid van je kindje én ondersteunt het natuurlijke huidherstel*.

Droge babyhuid in de winter

Bij rode, schrale plekken door bijvoorbeeld gure herfstwind buiten, droge lucht in huis door de verwarming of zere handen/kloofjes door strenge winterkou is Bepanthen Baby Zalf geschikt. Het beschermt de huid van je kindje én ondersteunt het natuurlijke huidherstel*.

Lees meer over Bepanthen Baby Zalf

Droge huid(plekjes) bij je baby

Vaak begin je pas te smeren met Bepanthen zodra er droge huid(plekjes) op de huid van je kindje verschenen zijn. Zeker als het niet zo vaak voorkomt. Het kan daarom helpen om droge huid(plekken) eerder te verzorgen of in te smeren. Je hoeft namelijk niet te wachten tot de plekken groot zijn.

Probeer de droge, rode of eczeemgevoelige huid bij je kindje regelmatig in te smeren, bijvoorbeeld met Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème. De crème versterkt de huidbarrière en is geschikt voor de verzorging en onderhoud van de droge en gevoelige huid. Voor kleine plekjes op de huid kun je Bepanthen Baby Zalf gebruiken.

Eczeemplekken op de babyhuid

Je baby’tje kan eczeemplekjes krijgen, deze kun je behandelen met Bepanthen Eczeem Crème Baby. Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en afkoelende invloed op de babyhuid.

Bepanthen Eczeem Crème Baby helpt bij de rode, jeukende huidplekjes en eczeemplekjes van je baby. Bepanthen Eczeem Crème baby is een medisch hulpmiddel en is vrij verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Lees meer over Bepanthen Eczeem Crème Baby

Tips bij een droge babyhuid

  • Gebruik lauw water als je je baby wast. Heet water droogt de babyhuid uit.
  • Douche of badder je baby niet te lang, de babyhuid kan hierdoor uitdrogen
  • Gebruik douche-olie zonder zeep en een milde shampoo
  • Houd de huid in het gezichtje goed vet met een vette baby zalf of crème
  • Bescherm het gezichtshuidje tegen de zon. Gebruik minimaal factor 50 bij babies