Last van eczeem in het gezicht ?

Eczeem in je gezicht?

Eczeem in je gezicht kan jeuk en roodheid veroorzaken. Vervelend! Zeker omdat de plekken op zo’n zichtbare plek zitten. De jeuk, roodheid en schilfertjes kunnen een behoorlijke impact hebben op je dagelijkse leven. Je herkent eczeem aan de volgende symptomen:

 • roodheid, bijvoorbeeld rondom je ogen, neus, oren of je wenkbrauwen
 • droge huid
 • jeuk
 • schilfers en/of blaasjes

Eczeemplekken op de gezichtshuid

Eczeemplekken in je gezicht zijn vaak niet gevaarlijk, maar kunnen wel vervelend zijn. Vaak gaat het om milde tot matige eczeem, maar ontstaan klachten toch voornamelijk door de jeuk waarvan de impact niet mag worden onderschat. Er wordt wel eens gezegd dat jeuk nog erger is dan pijn!
Er zijn verschillende oorzaken voor eczeemplekken in je gezicht.

Oorzaken van gezichtseczeem

 • Droge huid
 • Zwangerschap
 • Schimmelinfectie
 • Suikerziekte
 • Erfelijkheid allergie

Gezichtseczeem | Zo kun je het verlichten!

Eczeemplekken in je gezicht kun je makkelijk behandelen met Bepanthen Eczeem Crème*.
Een effectieve oplossing bij jeuk en droge plekken in je gezicht. De crème is makkelijk aan te brengen op de aangedane huid. Uit een testpanel is gebleken dat 92% van de deelnemers de Eczeem Crème aanraadt aan anderen!

*Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème, met de werkzame stof dexpanthenol, werkt effectief bij jeuk door droogheid of eczeem in je gezicht. De voordelen:

 • Verlicht jeuk en roodheid in je gezicht
 • Herstelt de gezichtshuid**
 • Smeert makkelijk uit, trekt snel in
 • Zonder cortisonen (geen hormonen), parfum en parabenen

**Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.

Crème bij eczeem in het gezicht

Bij eczeemplekken in je gezicht kan een crème of zalf effectief verlichting bieden.
Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Tip: Het gebruik van make-up kan de eczeem in je gezicht verergeren. Gebruik je toch een foundation om de rode plekjes in je gezicht minder zichtbaar te maken? Zorg specifiek voor een gezichtscrème zonder extra toevoegingen of gebruik Bepanthen Eczeem Crème voordat je foundation aanbrengt.

Wees eczeem op de gezichtshuid te slim af!

Ongeveer één op de zes volwassenen met eczeem begint pas met het gebruik van zelfzorgmiddelen tegen eczeem op het moment dat het gebied met eczeem te groot wordt of de jeuk erger wordt. Verzorg je gezichtshuid daarom ook tussen perioden van eczeem. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Bepanthen Verzorgende Crème als dagelijkse gezichtscrème. 

Curve Image Eczeem

Onze producten

Bepanthen Eczeem Crème 50g

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem, zonder cortisonen (geen hormonen). Daarnaast ondersteunt Bepanthen Eczeem Crème het huidherstel bij huiduitslag, zoals eczeem of een allergische reactie. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. 

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème 200ml

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken, zoals armen en benen. De unieke formule zorgt voor een 24 uur intensieve hydratatie. Dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen. Tip! Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.

Bepanthen Verzorgende Crème 100g

Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Verzorgende Crème verzorgt, verzacht en verfrist de droge, kwetsbare en geprikkelde huid. Verzacht en verfrist droge, ruwe, schrale handen en voeten. Ook geschikt voor de gezichtshuid.