Eczeem handen | Handeczeem

Eczeem handen

Met name je handen zijn gevoelig voor de ontwikkeling van eczeemplekken. Onder andere omdat ze vaker in contact komen met water (handen wassen), waardoor de kans op een droge huid toeneemt.

Symptomen van eczeem handen

Volwassenen hebben de meeste kans om eczeem op handen (en benen) te ontwikkelen. Eczeem op je handen kan, met name door de jeuk die eczeem veroorzaakt, een grote impact hebben op je leven. In sommige gevallen is de jeuk door eczeem zo vervelend dat je dagelijkse activiteiten hierdoor negatief beïnvloed worden. Het krabben in het openbaar kan bovendien als erg vervelend ervaren worden.

Je herkent eczeem op je handen aan de volgende symptomen:

 • rode plekjes op je handen
 • jeuk, bijvoorbeeld tussen je vingers
 • schilfers en blaasjes

Oorzaken van eczeem op je handen

Eczeemplekken op je handen kunnen soms ineens veel opkomen, terwijl er ook periodes zijn waarin de huid rustig lijkt te zijn. Het lijkt erop dat de winterperiode, maar ook factoren zoals stress, eczeem kunnen triggeren. Er zijn nog andere oorzaken voor eczeemplekken op je handen:

 • Droge huid
 • Zwangerschap
 • Schimmelinfectie, bijvoorbeeld voetschimmel/zwemmerseczeem
 • Suikerziekte

Behandelen van eczeem op je handen

Eczeemplekken op je handen zijn vaak niet gevaarlijk, maar kunnen wel erg vervelend zijn. Vaak gaat het om milde tot matige eczeem. Helaas kan de jeuk die door eczeem (of een droge huid) wordt veroorzaakt een grote impact hebben op je leven. Er wordt wel eens gezegd dat jeuk nog erger is dan pijn.

Bepanthen heeft een effectieve oplossing voor eczeemplekken op je handen die makkelijk aan te brengen (en uit te smeren is) op de aangedane huid. 

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème, met de werkzame stof dexpanthenol, werkt snel en effectief bij eczeem aan je handen.

De voordelen van Bepanthen Eczeem Crème bij eczeem aan je handen:

 • Verlicht jeuk en roodheid
 • Herstelt de huid*
 • Smeert makkelijk uit, trekt snel in
 • Zonder cortisonen (geen hormonen), parfum en parabenen

*Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.

Crème versus zalf bij eczeem handen?

Bij eczeemplekken op je handen kan een crème of zalf snel en effectief verlichting bieden. Een crème, in tegenstelling tot een zalf, bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Wees jeuk te slim af

Ongeveer één op de zes volwassenen met eczeem begint pas met het gebruik van zelfzorgmiddelen tegen eczeem op het moment dat het gebied met eczeem te groot wordt of de jeuk onverdraaglijk wordt.

Bepanthen Eczeem Crème is geschikt voor mild tot matig eczeem. Het kan helpen om de eczeemplekjes op je handen te behandelen of in te smeren voordat de jeuk begint. Je hoeft dus niet te wachten tot de jeuk zo verergerd is of de klachten zo vervelend zijn geworden. Bepanthen producten bevatten geen cortisonen. Je kunt de crème gedurende langere periode zonder onderbreking veilig gebruiken, mits gebruikt volgens de gebruiksaanwijzing.

Lees meer over Bepanthen Eczeem Crème

Curve Image Eczeem

Onze producten

Bepanthen Eczeem Crème 50g

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem, zonder cortisonen (geen hormonen). Daarnaast ondersteunt Bepanthen Eczeem Crème het huidherstel bij huiduitslag, zoals eczeem of een allergische reactie. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. 

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème 200ml

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken, zoals armen en benen. De unieke formule zorgt voor een 24 uur intensieve hydratatie. Dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen. Tip! Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.

Bepanthen Beschermende Zalf 50gr

Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschemt, verzorgt en ondersteunt de droge, schrale, ruwe huid en huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels, ellebogen en hielen.