Gevoelige huidplooitjes

Gevoelige huidplooitjes

Je wilt natuurlijk dat je baby goed in zijn velletje zit! Daarom is het niet fijn als je kleintje gevoelige, schrale plekjes krijgt. Meestal komen dit soort kwetsbare plekjes voor in en rond de huidplooien, zoals billetjes, liezen, nekje, oksels en knieholtes.

Hoe ontstaan gevoelige huidplooitjes?

Baby’s hebben een gevoelige en kwetsbare huid. Dat komt omdat de babyhuid nog geen beschermende zuurmantel heeft. De zuurmantel beschermt de huid tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Ook de hoornlaag is nog niet volgroeid en die heeft ook een beschermende functie.

Huid-op-huid

Gevoelige plekjes ontstaan altijd op plaatsen waar veel huid-op-huidcontact is. Daar kan door door warmte, vocht en wrijving rode, schrale plekjes ontstaan. Je vindt ze vaak in de huidplooitjes onder de luier of op plaatsen waar het vochtig en warm is en waar de huid moeilijk kan ‘ademen’. 

Zo verzorg je gevoelige huidplooitjes

Het is belangrijk dat je gevoelige huidplooitjes goed schoon en droog houdt. Om de huid te beschermen tegen wrijving, transpiratie en urine kun je een dun laagje Bepanthen Baby Zalf aanbrengen. Bepanthen Baby Zalf beschermt de kwetsbare huid en sluit de huid niet af, maar laat haar ademen.

Lees meer over Bepanthen Baby Zalf

Tips bij gevoelige huidplooitjes

  • Dep na elk bad huidplooitjes goed droog met een hydrofiele doek
  • Spoel elke dag de huidplooitjes schoon met lauwwarm water
  • Dep de plekjes voorzichtig goed droog
  • Trek je kindje ademende katoenen kleding aan
  • Vermijd transpireren, houd de omgevingstemperatuur normaal
Curve Image Luieruitslag

Rode babybillen (of luieruitslag) producten

Bepanthen Baby Zalf 100g

Bepanthen Baby Zalf

Bepanthen Baby Zalf beschermt en verzorgt de kwetsbare babyhuid. De zalf bevat een hoge concentratie vetten (65% lipiden), die een beschermend laagje achter laten zonder de huid af te sluiten. 

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème 200ml

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken, zoals armen en benen. De unieke formule zorgt voor een 24 uur intensieve hydratatie. Dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen. Tip! Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.

Bepanthen Verzorgende Crème 100g

Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Verzorgende Crème verzorgt, verzacht en verfrist de droge, kwetsbare en geprikkelde huid. Verzacht en verfrist droge, ruwe, schrale handen en voeten. Ook geschikt voor de gezichtshuid.