Gevoelige huidplooitjes

Je wilt natuurlijk dat je baby goed in zijn velletje zit! Daarom is het niet fijn als je kleintje gevoelige, schrale plekjes krijgt. Meestal komen dit soort kwetsbare plekjes voor in en rond de huidplooien, zoals billetjes, liezen, nekje, oksels en knieholtes.

Hoe ontstaan gevoelige huidplooitjes?

Baby’s hebben een gevoelige en kwetsbare huid. Dat komt omdat de babyhuid nog geen beschermende zuurmantel heeft. De zuurmantel beschermt de huid tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Ook de hoornlaag is nog niet volgroeid en die heeft ook een beschermende functie.

Huid-op-huid

Gevoelige plekjes ontstaan altijd op plaatsen waar veel huid-op-huidcontact is. Daar kan door door warmte, vocht en wrijving rode, schrale plekjes ontstaan. Je vindt ze vaak in de huidplooitjes onder de luier of op plaatsen waar het vochtig en warm is en waar de huid moeilijk kan ‘ademen’. 

Zo verzorg je gevoelige huidplooitjes

Het is belangrijk dat je gevoelige huidplooitjes goed schoon en droog houdt. Om de huid te beschermen tegen wrijving, transpiratie en urine kun je een dun laagje Bepanthen Baby Zalf aanbrengen. Bepanthen Baby Zalf beschermt de kwetsbare huid en sluit de huid niet af, maar laat haar ademen.

Lees meer over Bepanthen Baby Zalf

Tips bij gevoelige huidplooitjes

  • Dep na elk bad huidplooitjes goed droog met een hydrofiele doek
  • Spoel elke dag de huidplooitjes schoon met lauwwarm water
  • Dep de plekjes voorzichtig goed droog
  • Trek je kindje ademende katoenen kleding aan
  • Vermijd transpireren, houd de omgevingstemperatuur normaal