Jouw huid

Jouw huid is een jasje dat je beschermt tegen invloeden van buitenaf:

  • zonlicht
  • weer en wind
  • schadelijke stoffen
  • bacteriën 
  • schimmels

Je huid regelt ook de temperatuur van je lichaam en geeft signalen door zoals pijn, druk, trillingen, warmte en kou. Je huid vertelt je ook meer over je gevoelens. Denk maar aan blozen, bleek worden, huiduitslag bij spanning en stress of kippenvel krijgen.

Reden genoeg om goed voor je huid te zorgen!

Hoe zit je huid in elkaar?

De hoornlaag is de bovenste laag van je huid. Deze kun je goed vergelijken met een stenen muur. Ze bestaat uit huidvetten (lipiden) die de hoorncellen (dode huidcellen) bij elkaar houden, net als ‘cement’ in een muur van ‘bakstenen’. Dit muurtje is er om o.a. je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Beschermende hoornlaag

In de onderste laag van je huid worden voortdurend nieuwe cellen voor de bovenste laag gevormd. Dit is het natuurlijk huidherstel. Deze nieuwe cellen bewegen zich naar de bovenste laag, sterven af en vormen zo samen met de vetlagen de beschermende hoornlaag van de huid.

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. 

Verzorging van je huid

Bij een droge huid zijn de huidvetten echter afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid verliest ook zijn beschermende functie. Daarom liggen bij een droge huid problemen zoals een jeukende huid, rode, schrale huid, kloofjes, eczeem en huiduitslag op de loer.

Daarnaast kan het zijn dat je gezonde huid extra verzorging nodig heeft, bijvoorbeeld als je een wond hebt, je hebt net een tattoo laten zetten of je hebt je huid verbrand. 

Ten slotte heeft ook leeftijd invloed op je huid. De oudere huid en babyhuid zijn kwetsbaar, denk aan luieruitslag en eczeem bij babies

Huidadvies en tips

Wist je dat de huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam is? Onze huid vormt een jasje dat de binnenkant van ons lichaam steeds beschermt tegen veranderingen en invloeden van buitenaf.

Meer weten over de huid? Wij geven je graag huidadvies en tips

Ondersteun je huidherstel

Alle Bepanthen producten zijn ontwikkeld door onze specialisten met jarenlange ervaring in het ontwikkelen van producten die het huidherstel ondersteunen. Bepanthen gelooft in de kracht en het zelfherstellende vermogen van de huid. Daarom maakt Bepanthen het liefst gebruik van stoffen die het natuurlijke proces van het huidherstel ondersteunen.

Lees meer over het ondersteunen van je huidherstel

Bepanthen van jong tot oud

Hoe je in aanraking komt met Bepanthen kan voor iedereen verschillend zijn. Velen kennen ons van de Babyzalf, maar ook na het zetten van een tattoo of als je last krijgt van eczeem kun je bij Bepanthen terecht.

De Bepanthen familie is inmiddels best uitgebreid en wij hebben producten voor jong tot oud. Bescherm en ondersteun ook jouw huidherstel bij luieruitslag, tepelkloven, eczeem, tattoos en droge of gevoelige huid.

Benieuwd naar de hele Bepanthen familie? Lees verder