Jeukende benen

Jeuk aan je benen kan erg vervelend zijn. Zelfs zo vervelend dat je er ’s nachts minder goed van kunt slapen. Het kan gaan om bijvoorbeeld jeuk aan je onderbenen, hoewel sommige mensen de jeuk juist over de gehele benen, knieholtes en/of liezen ervaren.

Er zijn verschillende oorzaken die jeuk aan je benen kunnen veroorzaken. Vaak gaat de jeuk samen met een droge huid, of soms ook roodheid en schilfers. Maar jeukende benen kunnen ook zonder andere symptomen voorkomen.

Oorzaken van jeuk aan je benen

Behandelen van jeuk aan je benen

Jeuk aan je benen is vaak niet gevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. Er wordt wel eens gezegd dat jeuk nog erger is dan pijn. Jeuk kan daarom een behoorlijke impact hebben op je leven.

In het geval van jeuk door droogheid of eczeem kan Bepanthen een effectieve oplossing bieden die makkelijk aan te brengen is op de aangedane huid. 

Bepanthen Eczeem Crème bij jeukende benen

  • Verlicht jeuk en roodheid aan je benen
  • Herstelt de huid*
  • Smeert makkelijk uit, trekt snel in
  • Zonder cortisonen (geen hormonen), zonder parfum, geen conserveermiddelen en geen parabenen

*Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.

Wees jeuk te slim af

Ontstaat de jeuk aan je benen door eczeem? Begin dan op tijd met smeren van een geschikte crème zoals Bepanthen Eczeem Crème.
Ongeveer één op de zes volwassenen met eczeem begint pas met het gebruik van zelfzorgmiddelen tegen eczeem op het moment dat het gebied met eczeem te groot wordt of de jeuk onverdraaglijk wordt.

Het kan daarom helpen om de plekjes op je benen die gevoelig zijn voor jeuk te behandelen of in te smeren voordat de jeuk begint. Je hoeft niet te wachten tot de jeuk zo verergerd is of de klachten zo vervelend zijn geworden. Bepanthen bevat geen cortisonen. Je kunt de crème gedurende langere periode zonder onderbreking met een gerust hart kan gebruiken, mits gebruikt volgens de gebruiksaanwijzing.