Eczeem benen | Beeneczeem

Eczeem benen

Eczeemplekken op je benen kunnen erg vervelend zijn. Eczeem kan roodheid en jeuk aan je benen veroorzaken die een grote impact kunnen hebben op je leven.
In sommige gevallen zijn jeukende benen zo vervelend dat je er ’s nachts minder goed van kunt slapen. De jeuk aan je benen kan worden veroorzaakt door eczeem.

Symptomen van eczeem benen

Naast eczeemplekken op je benen, die vaak te herkennen zijn aan roodheid, droogheid en jeuk, kun je ook eczeem in je knieholtes of liezen ervaren. Je herkent eczeem op je benen aan de volgende symptomen:

 • roodheid op je benen.
 • jeukende plekken op je benen.
 • schilfers en/of blaasjes op je benen.

Er zijn verschillende oorzaken voor eczeemplekken op je benen.

Oorzaken van eczeem aan je benen

 • Droge huid
 • Zwangerschap
 • Schimmelinfectie, bijvoorbeeld voetschimmel/zwemmerseczeem
 • Suikerziekte

Behandelen van eczeem aan je benen

Eczeemplekken op je benen zijn vaak niet gevaarlijk, maar kunnen wel erg vervelend zijn. Vaak gaat het om milde tot matige eczeem. Helaas kan de jeuk aan je benen die door eczeem (of een droge huid) wordt veroorzaakt een grote impact hebben op je leven. Er wordt wel eens gezegd dat jeuk nog erger is dan pijn.

In het geval van jeuk door eczeem kan Bepanthen een effectieve oplossing bieden die makkelijk aan te brengen is op de aangedane huid. 

Bepanthen Eczeem Crème

Heb je een jeukende, droge benen of last van jeuk bij eczeem op je benen dan kun je heel goed Bepanthen gebruiken. Bepanthen Eczeem Crème*, met de werkzame stof dexpanthenol, werkt snel en effectief bij jeuk door droogheid of eczeem aan je benen.

De voordelen van Bepanthen Eczeem Crème bij eczeem op je benen

 • Verlicht jeuk en roodheid
 • Herstelt de huid**
 • Zonder cortisonen (geen hormonen), parfum en parabenen
 • Smeert makkelijk uit, trekt snel in

 

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

**Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.

Crème versus zalf bij eczeem op de benen?

Bij eczeemplekken op je benen kan een crème of zalf snel en effectief verlichting bieden. Wat is het verschil tussen een crème en een zalf? Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Waarom Bepanthen Eczeem Crème?

1. Verlicht snel de jeuk
2. Werkt effectief
3. Herstelt de huid**
4. Houdt de huid rustig
5. Vermindert de urgentie om te krabben
6. Geen parfum
7. Geen cortisonen

 

**Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.

Curve Image Eczeem

Onze producten

Bepanthen Eczeem Crème 50g

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem, zonder cortisonen (geen hormonen). Daarnaast ondersteunt Bepanthen Eczeem Crème het huidherstel bij huiduitslag, zoals eczeem of een allergische reactie. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. 

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème 200ml

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken, zoals armen en benen. De unieke formule zorgt voor een 24 uur intensieve hydratatie. Dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen. Tip! Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.

Bepanthen Beschermende Zalf 50gr

Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschemt, verzorgt en ondersteunt de droge, schrale, ruwe huid en huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels, ellebogen en hielen.