Cortisonen en hormoonzalf bij eczeem ?

Wat zijn cortisonen?

Hormonenzalf, cortisonenzalf, hormooncrème: bewoordingen die vaak worden gebruikt om een zalf aan te duiden die ‘corticosteroïden’ bevat. Vaak gaat het om een zalf of crème die wordt gebruikt of voorgeschreven bij bijvoorbeeld huidziektes zoals eczeem of psoriasis. 

Corticosteroïden

Corticosteroïden worden al decennialang gebruikt en zijn afgeleid van een stof die van nature in het menselijke lichaam voorkomt namelijk een stof die wordt geproduceerd door de bijnieren. De corticosteroïden zorgen ervoor dat het afweersysteem in de huid wordt onderdrukt. Hierdoor wordt de ontstekingsreactie op de huid tegengegaan.

Bepanthen Eczeem Crème

Er zijn ook behandelingen zonder cortisonen, zoals Bepanthen Eczeem Crème: werkt effectief en snel bij mild tot matig eczeem en het zorgt voor snelle verlichting van jeuk en roodheid.

De voordelen van Bepanthen Eczeem Crème

  • Verlicht jeuk en roodheid
  • Herstelt de huid*
  • Smeert makkelijk uit, trekt snel in
  • Zonder cortisonen (geen hormonen), parfum en parabenen

Crème versus zalf

Bij jeuk, roodheid of eczeem kan een crème of zalf snel en effectief verlichting bieden.
Uit onderzoek blijkt dat mensen voorkeur geven aan behandeling met een crème. Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Gebruik Bepanthen Eczeem Crème bij

  • Mild tot matig eczeem
  • Allergische reacties van de huid
  • Jeuk en roodheid van de huid

Wees eczeem te snel af

Het kan helpen om de plekjes die gevoelig zijn voor eczeem eerder te behandelen.
Je hoeft namelijk niet te wachten tot de klachten echt vervelend worden of de plekken groot zijn. Probeer eczeem voor te zijn door je huid goed in te smeren, bijvoorbeeld met Bepanthen Beschermende Zalf.

 

*Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.

Curve Image Eczeem

Onze producten

Bepanthen Eczeem Crème 50g

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem, zonder cortisonen (geen hormonen). Daarnaast ondersteunt Bepanthen Eczeem Crème het huidherstel bij huiduitslag, zoals eczeem of een allergische reactie. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. 

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème 200ml

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken, zoals armen en benen. De unieke formule zorgt voor een 24 uur intensieve hydratatie. Dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen. Tip! Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.

Bepanthen Beschermende Zalf 50gr

Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschemt, verzorgt en ondersteunt de droge, schrale, ruwe huid en huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels, ellebogen en hielen.