Wat zijn cortisonen?

Hormonenzalf, cortisonenzalf, hormooncrème: bewoordingen die vaak worden gebruikt om een zalf aan te duiden die ‘corticosteroïden’ bevat. Vaak gaat het om een zalf of crème die wordt gebruikt of voorgeschreven bij bijvoorbeeld huidziektes zoals eczeem of psoriasis. 

Corticosteroïden

Corticosteroïden worden al decennialang gebruikt en zijn afgeleid van een stof die van nature in het menselijke lichaam voorkomt namelijk een stof die wordt geproduceerd door de bijnieren. De corticosteroïden zorgen ervoor dat het afweersysteem in de huid wordt onderdrukt. Hierdoor wordt de ontstekingsreactie op de huid tegengegaan.

Bepanthen Eczeem Crème

Er zijn ook behandelingen zonder cortisonen, zoals Bepanthen Eczeem Crème: werkt effectief en snel bij mild tot matig eczeem en het zorgt voor snelle verlichting van jeuk en roodheid.

De voordelen van Bepanthen Eczeem Crème

  • Verlicht jeuk en roodheid
  • Herstelt de huid*
  • Smeert makkelijk uit, trekt snel in
  • Zonder cortisonen (geen hormonen), parfum en parabenen

Crème versus zalf

Bij jeuk, roodheid of eczeem kan een crème of zalf snel en effectief verlichting bieden.
Uit onderzoek blijkt dat mensen voorkeur geven aan behandeling met een crème. Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Gebruik Bepanthen Eczeem Crème bij

  • Mild tot matig eczeem
  • Allergische reacties van de huid
  • Jeuk en roodheid van de huid

Wees eczeem te snel af

Het kan helpen om de plekjes die gevoelig zijn voor eczeem eerder te behandelen.
Je hoeft namelijk niet te wachten tot de klachten echt vervelend worden of de plekken groot zijn. Probeer eczeem voor te zijn door je huid goed in te smeren, bijvoorbeeld met Bepanthen Beschermende Zalf.

*Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.