Alle tips voor de babyshower op een rij

Babyshowers zijn een echte trend en staan helemaal in het teken van de zwangere vrouw. Ben jij bezig met de organisatie van een babyshower voor een vriendin? Wij hebben een paar handige adviezen en tips om de dag nog leuker te maken. 

Babyshower organiseren

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kan houden als je een babyshower organiseert. Wat is de juiste tijd om het te vieren? Waar vier je de babyshower? Wie nodig je uit? Wij geven hier een aantal tips:

 • Organiseer de babyshower in week 25 tot 30 van de zwangerschap 
  In deze weken van de zwangerschap heeft de aanstaande moeder over het algemeen nog voldoende energie. Daarbij is de baby en de moeders buik nog niet heel groot en zwaar. Hiedoor kan de zwanger vrouw nog optimaal van de dag genieten. Later in het derde trimester neemt de baby flink toe in gewicht. Hierdoor groeit de zwanger buik en kan het energielevel van de moeder afnemen. Dit kan dus minder goede tijd zijn voor een babyshower. Daarbij is na week 25 de kans op complicaties minder groot dan ervoor. Dit geeft de zwangere vrouw ook een rustiger gevoel.
 • Vier de babyshower op een vertrouwde plek
  Het is belangrijk dat de ‘mommy to be’ zich fijn voelt. Kies daarom een plek die voor haar vertrouwd en comfortabel is. Bij haar thuis is altijd een optie, maar het kan ook leuk zijn om het ergens anders te doen. Vier de babyshower bijvoorbeeld bij een van je beste vriendinnen thuis. Dit is waarschijnlijk voor de aanstaande moeder een bekende omgeving en zo blijft alle troep, vaat en leeg cadeau papier bij iemand anders achter. Dan hoeft de zwanger vrouw zich niet druk te maken om de schoonmaak na de babyshower. Heb je wat meer budget, regel een babyshower bij haar favoriete lunchtentje of bar. Dan heb je de catering geregeld en ben je achteraf niet verantwoordelijk voor het opruimen. 
 • Gastenlijst
  Het is belangrijk dat er mensen op de babyshower aanwezig zijn, bij wie de aanstaande moeder zich op haar best voelt. Dit kunnen goede vrienden en vriendinnen zijn, maar ook (schoon)familie en collega’s waar ze een goede band mee heeft. Overleg met haar of haar partner ook aanwezig zal zijn op de babyshower of dat de dag helemaal voor haar alleen is. 

Babyshower activiteiten 

Tijdens de babyshower kun je een aantal verschillende activiteiten organiseren. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes, een verwen middag of een high tea of lunch, allemaal met een baby thema. 

 • Het bekendste babyshower spelletje is de babyquiz. Hierin worden er verschillende vragen gesteld over alles dat met de baby te maken heeft. Leuk voor de moeder, en de andere gasten, om hun kennis te testen. 
 • Je kan ook babyfoto’s raden. Vraag de gasten om een babyfoto van zichzelf mee te nemen, verzamel ze en laat vervolgens iedereen raden welke baby foto bij welke gast hoort. 
 • Ook kan je samen met je gasten rompertjes of slabbertjes versieren
 • Een lekkere verwendag organiseren voor de aanstaande mama, kan ook heel ontspannen zijn! Een gezichtsmaskertje, mani- en pedicure en een massage maken dat helemaal compleet. 
 • Niet zo veel doen, maar gewoon lekker eten? Dat kan ook, bijvoorbeeld met een leuke high tea of lunch. Spice je middag met bijvoorbeeld een mocktail workshop, geen alcohol maar wel alle gezelligheid.  

Babyshower cadeaus

Natuurlijk horen er bij een babyshower ook cadeau’s! Waarschijnlijk krijg je als aanstaande moeder een heleboel cadeautjes en heb je al een hoop zelf in huis gehaald. Toch neemt iedereen graag wat voor je mee! Hier volgen een paar Do’s en Don’ts.

Do’s: 

 • Maak een verlanglijstje: Het is handig wanneer de nieuwe mama een lijstje maakt met dingen die ze nodig heeft of graag zou willen krijgen. Zo voorkom je 10 dezelfde rompertjes met “my mom is the best” erop. 
 • Essentials voor de baby: Babyspullen zijn vaak heel smaakgevoelig. Kleertjes, speelgoed of iets leuks voor in het babykamertje zijn leuke cadeautjes maar kunnen soms niet in de smaak vallen bij ouders. Ga daarom voor safe en kies voor spulletjes die alle baby’s nodig hebben. Baby’s hebben heel veel verzorging nodig! Het is daarom handig om de moeder een Baby essentials pakketje te geven. Hierin kan je luiers, luierzalf zoals Bepanthen Baby Zalf, speentjes, slabbetjes en rompertjes doen. Maar ook bijvoorbeeld potjes babyvoeding en melkflesjes. Baby’s gebruiken veel en maken veel vies, je kan er dus beter te veel dan te weinig van hebben. 
 • Luiertas: Een luiertas is een goed cadeau voor een babyshower. Hierin kan je belangrijke items stoppen die elke ouder nodig heeft. Natuurlijk de luiers maar ook luierzalf zoals Bepanthen®  Baby Zalf, billendoekjes en een verschoonmatje. Tip: Doe er ook iets lekkers in voor de moeder, zoals een reep chocola. Lees hier meer over de luiertas en de producten die echt onmisbaar zijn in de tas! 

Don’ts:

 • Het kopen van speelgoed voor peuters: Een loopfietsje, treinbaan of blokkendoos zijn leuke cadeautjes voor een peuter, maar daar heeft een baby nog niks aan. Het is daarom ook niet handig dit te geven op een babyshower. 
 • Smaakgevoelig: Koop niet teveel smaakgevoelige dingen waarvan je niet 100% zeker bent dat de parents-to-be dat leuk vinden. Ga voor veiligere opties die voor iedereen handig zijn. 
 • Genderneutraal: Koop geen kleertjes in een specifieke kleur als je het geslacht nog niet weet. Ook specifieke teksten op slabbertjes en rompertjes zoals “mama’s kleine meisje” zijn dan geen goed idee. Ook al heb je een voorgevoel over geslacht, zeker weten doe je het niet. Zonde van de kleertjes als ze vervolgens niet gedragen worden. 
 • Niet over de top: Ga niet over de top met de cadeau’s. Waarschijnlijk ben jij even blij en enthausiast met de komst van de baby, maar ga niet over de top met het kopen van cadeau’s. Een uitgebreide kinderwagen, hightech baby monitor of juist een overlading aan knuffels, houd het simpel. 
 • Denk ook aan de moeder! Vaak krijgt ze heel veel cadeautjes voor de baby, maar het is ook leuk om iets te geven wat juist helemaal voor haar is. Bijvoorbeeld een lekker verwenpakketje met beautyproducten, een bon voor een uitje (zwangerproof, of juist voor na de bevalling), iets fijns als een zwangerschapsmassage of een pakketje voor na de bevalling met al haar favoriete producten die ze zo mist tijdens de zwangerschap. 

Meer tips voor leuke cadeau's?

Klik hier voor de beste kraamcadeau tips!