Droge huid  tijdens de zomer

Heb jij ook heerlijk met je voeten in het zand en je neus in de zon gezeten deze zomer? En merk je ook dat je benen en armen er nu erg droog uit zien? Dan kan je huid wel wat extra verzorging en hydratatie gebruiken. Tijdens zonnige, warme dagen verliest je huid namelijk meer vocht. Verzorg je gezicht, benen en armen daarom tijdens en na de zomer intensiever dan normaal.

Oorzaak van droge huid tijdens de zomer

In de zomer geniet je van de zon en zoek je verfrissing in het zwembad of de zee. Hoewel je je waarschijnlijk goed hebt ingesmeerd, heb je je huid wel blootgesteld aan meer zon dan het gewend is. Chloorwater bevat ook bestandsdelen die de natuurlijke oliën van je lichaam verwijderen. En het ruwe zand en zoute water is ook niet altijd even fijn voor je huid.

Al deze factoren kunnen dus leiden tot uitdroging van je huid en het ontstaan van een 'zomerhuid'.

Bepanthen producten bij een zomerhuid

Zien jouw benen, armen of gezicht er ook droog uit? Neem tijdens en na de zomer de tijd om je huid de zorg te geven die het verdient. Hydrateer je huid goed en zorg dat het zich kan herstellen. 

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème kun je dagelijks gebruiken voor intensieve hydratatie van je huid. Ideaal voor het hele lichaam én het hele gezin! 

Bepanthen Verzorgende Crème is een fijne creme voor rode en kwetsbare huid van bijvoorbeeld gezicht, hals of handen.

Ten slotte bestaat er ook Bepanthen Cooling Foam Spray* wat direct verkoelt, verzacht en kalmeert bij lichte verbranding door de zon of bij eerstegraads verbranding. Tip: Spray je huid altijd even na het zonnen voor optimale verzorging van jouw huid!

*Bepanthen Cooling Foam Spray is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen 75 jaar liefde voor de huid

Bij Bepanthen hebben wij al 75 jaar liefde voor de huid. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het ontwikkelen van producten die het huidherstel ondersteunen. Bepanthen gelooft in de kracht en het zelfherstellende vermogen van de huid.

Daarom maken wij het liefst gebruik van stoffen die het natuurlijke proces van het huidherstel ondersteunen. De speciale combinatie van onder andere lipiden, glycerine en dexpanthenol hydrateren de zomerhuid en herstellen de huidbarrière wat onze producten geschikt maakt voor zowel volwassenen, kinderen als baby’s.