6 tips bij een rode, schrale, ruwe en droge neus

Rode, schrale neus door verkoudheid of griep?

Bepanthen geeft 6 tips bij een rode, schrale, ruwe neus...

Tip 1

Mocht je een rode, schrale, ruwe neus hebben door verkoudheid of griep, geen reden tot wanhoop. Een vette zalf als Bepanthen Beschermende Zalf beschermt, verzorgt en herstelt de huid rondom je neus.

Graag geven we nog meer tips om het herfst- en winterseizoen prettiger door te komen...

Tip 2

Probeer de verspreiding van virussen, en daarmee een loopneus, tegen te gaan. Zorg voor goede ventilatie door de ramen altijd op een kier te zetten of het ventilatierooster open te zetten ook als het koud is. Zet eventueel iedere dag de ramen een paar minuten open voor extra luchtcirculatie.

Tip 3 

Probeer ten alle tijden de neus te deppen in plaats van te wrijven langs je neus. Door te deppen voorkom je verdere beschadiging van de huid rondom je neus.

Tip 4

Zorg voor goede hydratatie van de huid door voldoende te blijven drinken. Geregeld water of thee drinken helpt de huid te herstellen en soepel te houden. Douche overigens niet te lang en te warm, want dit zal de huid alleen maar verder uitdrogen.

Tip 5

Doet je neus zelfs pijn, door de irritatie van de huid, dan kan het helpen om een warme washand op de neus te leggen. Voorkom verdere uitdroging door de neus daarna in te smeren met een vette zalf.

Tip 6

Smeer de huid rondom je neus een paar maal per dag in zo lang je last blijft houden van een rode, schrale, ruwe neus. Het kan gedurende de koude, gure maanden zeker helpen om de huid rondom de neus goed te blijven verzorgen. Doe dat met een vette zalf; voor het slapengaan zelfs met een dikke laag, zodat het lekker kan intrekken ’s nachts.

Verzorg je huid met Bepanthen! Wereldwijd dé nummer 1 in dermatologische verzorging. 

Curve Image Droge Huid

Droge huid producten

Bepanthen Beschermende Zalf 50gr

Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschemt, verzorgt en ondersteunt de droge, schrale, ruwe huid en huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels, ellebogen en hielen.

Bepanthen Verzorgende Crème 100g

Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Verzorgende Crème verzorgt, verzacht en verfrist de droge, kwetsbare en geprikkelde huid. Verzacht en verfrist droge, ruwe, schrale handen en voeten. Ook geschikt voor de gezichtshuid.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème 200ml

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken, zoals armen en benen. De unieke formule zorgt voor een 24 uur intensieve hydratatie. Dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen. Tip! Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.