Droge wangetjes

Droge wangetjes

Baby’s hebben een gevoelige en kwetsbare huid. Dat komt omdat de babyhuid nog geen beschermende zuurmantel heeft. De zuurmantel beschermt de huid tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Ook de hoornlaag is nog niet volgroeid en die heeft ook een beschermende functie.

Daarom is het belangrijk dat je het huidje goed verzorgt en beschermt.

Hoe ontstaan droge wangetjes?

Het tere huidje van je baby is gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het huidje van je baby kan zich nog niet voldoende beschermen tegen gure herfstwind, koude winterdagen en warme, droge zomerdagen. Bij wisselende temperaturen en warme lucht kan je kindje extra last krijgen van schrale wangetjes.

Zo verzorg je droge wangetjes

Zodra het huidje van je baby droog aanvoelt, breng je een laagje Bepanthen Baby Zalf op de schrale, rode plekjes. Bepanthen Baby Zalf bevat dexpanthenol en ondersteunt het natuurlijke huidherstel van je baby.

Door de speciale samenstelling vormt de zalf een beschermend laagje op de huid. Het doorzichtige laagje sluit de huid niet af en laat haar ademen. De babyhuid wordt zo beschermd en haar natuurlijke kracht en evenwicht blijft behouden.

Lees meer over Bepanthen Baby Zalf

Tips bij droge babyhuid en wangetjes

  • Gebruik lauwwarm water 37 C. Te warm water droogt het huidje uit
  • Badder in de eerste maanden maximaal 2 tot 3x per week
  • Gebruik (vooral de eerste maanden) geen zeep
  • Doe een paar druppels babyolie in het water
  • Droog voorzichtig maar goed af met een hydrofiele doek
  • Smeer na het badderen de droge wangetjes in met Bepanthen Baby Zalf

Wist je dat ...

… te vaak badderen het huidje van je baby uitdroogt? Badder niet meer dan 2 a 3x per week.

Curve Image Droge huid

Droge huid producten

Bepanthen Baby Zalf 100g

Bepanthen Baby Zalf

Bepanthen Baby Zalf beschermt en verzorgt de kwetsbare babyhuid. De zalf bevat een hoge concentratie vetten (65% lipiden), die een beschermend laagje achter laten zonder de huid af te sluiten. 

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Verzorgende Crème 100g

Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Verzorgende Crème verzorgt, verzacht en verfrist de droge, kwetsbare en geprikkelde huid. Verzacht en verfrist droge, ruwe, schrale handen en voeten. Ook geschikt voor de gezichtshuid.