Bepanthen

Een droge gezichtshuid

Een droge gezichtshuid

Tips!

Wie bent u?

 • Zwanger
 • Baby's en Ukkies
 • Peuters tot Pubers
 • Volwassen
 • Senioren
 • Professionals

Een droge gezichtshuid is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. Droge plekken op je huid voelen niet prettig aan en het ziet er net even iets minder mooi uit. Droge plekjes in het gezicht ontstaan vaak op dezelfde plek. Met name rond de neus, aan het begin van de wenkbrauwen, bij de oren, rond de ooghoeken of op de oogleden kan de huid droog worden.

Hoe ontstaat een droge gezichtshuid?

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. Bij een droge gezichtshuid zijn de huidvetten afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid kan gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf. Wist je dat de huid in je gezicht sneller uitdroogt bij te heet douchen?

Droge gezichtshuid verzorgen

Bescherm je huid! Je huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien kan een droge huid in je gezicht rood en ruw worden en er kunnen kloofjes ontstaan.
Een droge huid in je gezicht kan vervelend zijn. Gelukkig heeft Bepanthen verschillende producten waarmee je je droge huid kunt verzorgen. Welk product past bij jou?

1. Bepanthen Beschermende Zalf
Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Na het smeren blijft er een vetlaagje achter op je huid dat meestal een tijdje blijft zitten. De zalf beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf en verzorgt intensief. 
Ideaal voor droge en schrale wangen, lippen, maar ook voor andere plekjes zoals ellebogen, knieën, hielen, knokkels en vingers. 98% van de gebruikers beveelt Bepanthen Beschermende Zalf aan en geeft het gemiddeld een 8,5*.

Lees meer over Bepanthen Beschermende Zalf

2. Bepanthen Verzorgende Crème
Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd.  Een crème heeft een beschermende, verzachtende en afkoelende invloed op de huid. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in.
Ideaal voor de droge en kwetsbare huid van je gezicht of hals, maar ook de ruwe en schrale huid van je handen, voeten en benen.

Lees meer over Bepanthen Verzorgende Crème

3. Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème
De Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Het is ook geschikt voor een langdurige (24 uur) hydratatie. Deze crème is ook geschikt om in het gezicht te gebruiken. Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van een droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.

Lees meer over Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Droge gezichtshuid:
Veel mensen beginnen pas te smeren met Bepanthen zodra zij een droge huid hebben. Het kan helpen om droge of gevoelige huid eerder te verzorgen. Je hoeft namelijk niet te wachten tot de plekken groot zijn.
Probeer een (zeer) droge, gevoelige gezichtshuid goed in te smeren, bijvoorbeeld met Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème. De crème hydrateert intensief en is geschikt voor dagelijkse verzorging en bescherming van de huid.

Meer over een droge gezichtshuid…

Benieuwd wat anderen vinden van Bepanthen Beschermende Zalf? Lees ervaringen.
Waar kan ik Bepanthen Beschermende Zalf kopen?

*Testpanel Bepanthen Beschermende Zalf, N=103 Samengesteld door hettestpanel.nl (mei 2018) - onderdeel Sanoma

Tips bij een droge gezichtshuid:

 • Gebruik lauw water als je je gezicht wast. Heet water droogt je huid uit
 • Sta niet te lang onder de douche. Dit droogt de huid in je gezicht uit
 • Gebruik douche-olie zonder zeep voor je gezicht en een milde shampoo
 • Bescherm de huid in je gezicht goed met een vette zalf
 • Bescherm je gezichtshuid tegen de zon. Gebruik minimaal factor 30

Ook in ons assortiment

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème Onmisbaar
Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken.

Meer info »
Bepanthen Eczeem Crème Medisch hulpmiddel
Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid, zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Meer info »
Bepanthen Beschermende Zalf
Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschermt en verzorgt droge, schrale en kwetsbare huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels en vingers, ellebogen en hielen.

Meer info »