Eczeem behandelen | Effectieve verlichting van jeuk en roodheid

Eczeem Behandelen

Eczeem is een vervelende aandoening en gaat niet altijd vanzelf over. Helaas kun je eczeem door medisch ingrijpen niet genezen. Eczeem kun je op verschillende manieren behandelen. De meest gangbare manier van eczeem behandelen is door middel van het aanbrengen van een crème of zalf op de eczeemplekken op je huid.

Ben je op zoek naar een crème voor eczeem zonder cortisonen en parfum? Check de productpagina van Bepanthen Eczeem Crème voor meer informatie.

Er bestaan verschillende crèmes en zalven waarmee je eczeem kunt behandelen. De meest geschikte behandelwijze is onder andere afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de eczeem. Zo bestaan er crèmes en zalven met cortisonen (ook wel hormoonzalf genoemd) en ook varianten zonder cortisonen zoals Bepanthen Eczeem Crème*. 

*Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Eczeem crème vs Eczeem zalf

Eczeem kun je op verschillende manieren behandelen. Bijvoorbeeld met een crème of zalf met of zonder cortisonen. Uit onderzoek* blijkt dat een aantal mensen met eczeem voorkeur hebben voor een zelfzorgproduct zonder cortisonen. Ook zeggen veel mensen liever een crème te gebruiken onder andere omdat een crème makkelijk uitsmeert. De voordelen van een crème:

  • smeert makkelijk uit
  • trekt snel in

Eczeem Crème

Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid. 

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème kun je gebruiken bij mild tot matig eczeem op de intacte huid. Mensen met eczeem hebben van nature een andere vetsamenstelling in de huid: de huid is droger. De eerste stap is om je huid goed te verzorgen zodat het eczeem rustig blijft.
Smeer de eczeemplekken naar behoefte in met Bepanthen Eczeem Crème.

Eczeem behandelen | Wist je dat…

  • …eczeem niet besmettelijk is? Eczeem kun je niet aan anderen overdragen.  Lees meer over de oorzaken van eczeem.
  • …het gebruik van douchegel of geparfumeerde zeep eczeem kan veroorzaken of verergeren? 
  • …eczeem bij volwassenen het vaakst voorkomt op handen en benen
  • …het belangrijk is om je huid, je gezicht, ellebogen, oksels en knieholtes goed af te drogen na douchen, wassen of sporten?
  • …sterke wasmiddelen voor je kleren, je sokken of je ondergoed je huid kunnen irriteren? Gebruik een mild, geurloos wasmiddel.

Eczeem behandelen | Ervaringen met Bepanthen Eczeem Crème

Wij vinden het belangrijk om om open en eerlijk te delen wat anderen vinden van Bepanthen. Op de Bepanthen Eczeem Crème productpagina vind je ervaringen van gebruikers. We zijn ook benieuwd wat jij van ons product vindt. Laat ons weten hoe jouw ervaring met Bepanthen was en help andere consumenten de juiste keuze te maken.

Eczeem behandelen | 5 extra tips bij eczeem

Tip 1 – Het is belangrijk om de huid goed vet te houden. Gebruik dagelijks een neutrale zalf of crème.

Tip 2 - Hygiëne is belangrijk, maar ga niet te vaak onder de douche of in bad. Eenmaal per dag of om de dag douchen is voldoende voor een goede hygiëne. Door vaker te douchen droogt de huid namelijk uit. Douche of baad bovendien niet te warm en niet te lang.  

Tip 3 - Gebruik geen of zo min mogelijk zeep, shampoo of badschuim of andere producten met toevoegingen zoals parfum.

Tip 4 - Probeer niet te krabben over de droge en gevoelige huid. Soms is de drang niet te weerstaan. Houd je nagels daarom kort en bij kinderen kun je bijvoorbeeld sokjes om hun handen doen om krabben te voorkomen.

Tip 5 - Mocht je last blijven houden van eczeem? Raadpleeg je huisarts. Deze kan je eventueel een hormoonzalf voorschrijven of doorverwijzen naar een dermatoloog.

Belangrijk: wees niet bang voor besmetting van het gezin, vrienden of familie. Eczeem is namelijk niet vies of besmettelijk!

Gebruik na een periode van eczeem Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid.

Curve Image Eczeem

Onze producten

Bepanthen Eczeem Crème 50g

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem, zonder cortisonen (geen hormonen). Daarnaast ondersteunt Bepanthen Eczeem Crème het huidherstel bij huiduitslag, zoals eczeem of een allergische reactie. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. 

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème 200ml

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken, zoals armen en benen. De unieke formule zorgt voor een 24 uur intensieve hydratatie. Dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen. Tip! Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.

Bepanthen Beschermende Zalf 50gr

Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschemt, verzorgt en ondersteunt de droge, schrale, ruwe huid en huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels, ellebogen en hielen.