Bepanthen

Eczeem Behandelen

Eczeem Behandelen

Eczeem

Wie bent u?

 • Zwanger
 • Baby's en Ukkies
 • Peuters tot Pubers
 • Volwassen
 • Senioren
 • Professionals

Hoe behandel je eczeem?

Eczeem is een vervelende aandoening en gaat niet altijd vanzelf over. Helaas kun je eczeem door medisch ingrijpen niet genezen. Eczeem kun je op verschillende manieren behandelen. De meest gangbare manier van eczeem behandelen is door middel van het aanbrengen van een crème of zalf op de eczeemplekken op je huid.

Er bestaan verschillende crèmes en zalven waarmee je eczeem kunt behandelen. De meest geschikte behandelwijze is onder andere afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de eczeem. Zo bestaan er crèmes en zalven met cortisonen (ook wel hormoonzalf genoemd) en ook varianten zonder cortisonen zoals Bepanthen Eczeem Crème.

Ben je op zoek naar een crème voor eczeem zonder cortisonen en parfum? Check de productpagina van Bepanthen Eczeem Crème voor meer informatie.

Eczeem behandelen | Eczeem crème versus Eczeem zalf

Eczeem kun je op verschillende manieren behandelen. Bijvoorbeeld met een crème of zalf met of zonder cortisonen.
Uit onderzoek* blijkt dat een aantal mensen met eczeem voorkeur hebben voor een zelfzorgproduct zonder cortisonen. Ook zeggen veel mensen liever een crème te gebruiken onder andere omdat een crème makkelijk uitsmeert. De voordelen van een crème:

 • smeert makkelijk uit
 • trekt snel in

Eczeem Crème

Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid. 

Behandel eczeem | Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème kun je gebruiken bij mild tot matig eczeem op de intacte huid. Mensen met eczeem hebben van nature een andere vetsamenstelling in de huid: de huid is droger. De eerste stap is om je huid goed te verzorgen zodat het eczeem rustig blijft.
Smeer de eczeemplekken naar behoefte in met Bepanthen Eczeem Crème.

 

Eczeem behandelen | Wist je dat…

 • …eczeem niet besmettelijk is? Eczeem kun je niet aan anderen overdragen.  Lees hier meer over de oorzaken van eczeem.
 • …het gebruik van douchegel of geparfumeerde zeep eczeem kan veroorzaken of verergeren? 
 • …eczeem bij volwassenen het vaakst voorkomt op handen en voeten? 
 • …het belangrijk is om je huid, je gezicht, ellebogen, oksels en knieholtes goed af te drogen na douchen, wassen of sporten?
 • …sterke wasmiddelen voor je kleren, je sokken of je ondergoed je huid kunnen irriteren? Gebruik een mild, geurloos wasmiddel.

Eczeem behandelen | Doe de online zelftest!

Denk jij dat je eczeem hebt? Om zeker te zijn van je symptomen hebben wij een online zelftest gemaakt. Vul de online zelftest in en kom erachter of jij mogelijk eczeem hebt. Vul de online zelftest in. Direct resultaat!

Eczeem behandelen | Ervaringen met Bepanthen Eczeem Creme

Wij vinden het belangrijk om om open en eerlijk te delen wat anderen vinden van bepanthen. Op de Bepanthen Eczeem creme productpagina vind je ervaringen van gebruikers. We zijn ook benieuwd wat jij van ons product vindt. Laat ons weten hoe jouw ervaring met Bepanthen was en help andere consumenten de juiste keuze te maken.

Eczeem behandelen | 5 extra tips bij eczeem

Tip 1 – Het is belangrijk om de huid goed vet te houden. Gebruik dagelijks een neutrale zalf of crème.

Tip 2 - Hygiëne is belangrijk, maar ga niet te vaak onder de douche of in bad. Eenmaal per dag of om de dag douchen is voldoende voor een goede hygiëne. Door vaker te douchen droogt de huid namelijk uit. Douche of baad bovendien niet te warm en niet te lang.  

Tip 3 - Gebruik geen of zo min mogelijk zeep, shampoo of badschuim of andere producten met toevoegingen zoals parfum.

Tip 4 - Probeer niet te krabben over de droge en gevoelige huid. Soms is de drang niet te weerstaan. Houd je nagels daarom kort en bij kinderen kun je bijvoorbeeld sokjes om hun handen doen om krabben te voorkomen.

Tip 5 - Mocht je last blijven houden van eczeem? Raadpleeg je huisarts. Deze kan je eventueel een hormoonzalf voorschrijven of doorverwijzen naar een dermatoloog.

Belangrijk: wees niet bang voor besmetting van het gezin, vrienden of familie. Eczeem is namelijk niet vies of besmettelijk! Gebruik na een periode van eczeem Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid.

 

* Kwantitatief consumenten onderzoek Eczeem Crème januari 2017 (n=641). Bepanthen i.s.m. GfK.
** Kruidvat Test & Tell (n=43), 2017

Bepanthen Eczeem Crème

Ook in ons assortiment

Bepanthen Beschermende Zalf
Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschermt en verzorgt droge, schrale en kwetsbare huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels en vingers, ellebogen en hielen.

Meer info »
Bepanthen Baby Zalf
Bepanthen Baby Zalf

Bepanthen Baby Zalf beschermt en verzacht rode babybilletjes. De zalf bevat een hoge concentratie vetten (65% lipiden), die een beschermend laagje achter laten zonder de huid af te sluiten.

Meer info »
Bepanthen Verzorgende Crème Onmisbaar
Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Verzorgende Crème verzorgt, verzacht en verfrist de geprikkelde huid. Verzacht en verfrist ruwe, schrale handen en voeten.

Meer info »