Bepanthen

Hoera! Bepanthen 15 jaar

Hoera! Bepanthen 15 jaar

Bepanthen

Wie bent u?

  • Zwanger
  • Baby's en Ukkies
  • Peuters tot Pubers
  • Volwassen
  • Senioren
  • Professionals

Bepanthen vertelt je graag een verhaal. Een verhaal over liefde voor de huid, van jong tot oud.
Bij Bepanthen vinden wij de huid fascinerend. Wist je dat de huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam is? Onze huid vormt een jasje dat de binnenkant van ons lichaam steeds beschermt tegen veranderingen en invloeden van buitenaf. Zo past de huid zich aan als het buiten warmer of kouder wordt. Soms kan de huid de veranderingen niet bijhouden en kan een droge, ruwe of schrale huid ontstaan. Dat is onze uitdaging: de huid beschermen en het huidherstel ondersteunen, voor jong en oud.

Zo begon ons verhaal …

Ruim 70 jaar geleden ontstaat het merk Bepanthenol, vernoemd naar de stof dexpanthenol. Dit ingrediënt vormt de basis van al onze huidproducten. Dexpanthenol is actief in onze lichaamseigen cellen, waar het wordt omgezet in provitamine B5. Vitamines zijn belangrijk voor je gezondheid en provitamine B5 in het bijzonder voor de gezondheid van je huid. Dexpanthenol ondersteunt je huidherstel en beschermt en verzorgt de huid.
15 jaar geleden kwam Bepanthenol in Nederland. Een team van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) haalde Bepanthenol uit België voor de verzorging en bescherming van de huid van hun cliënten. Al snel ontstaat er een vraag om Bepanthenol ook beschikbaar te stellen voor professionals, maar ook voor de consument. Voor iedereen, van jong tot oud. Bepanthol werd toen Bepanthen.

Wat is mooier dan te beginnen met de babyhuid. Het tere babyhuidje is kwetsbaar en kan wel wat extra bescherming gebruiken. Denk maar aan rode baby billetjes en gevoelige huidplooitjes. Bepanthen Baby Zalf werd geboren! Daarna waren de vervolgstappen snel gemaakt: van de huid van spelende peuters en kinderen en hun drukke ouders: Bepanthen Beschermende Zalf en Bepanthen Verzorgende Crème naar de huid die al een tijdje meegaat;  de huid van opa’s en oma’s: Bepanthen Intensief Lotion.

Bepanthen Eczeem Creme, een medisch hulpmiddel

Een droge huid kan extra gevoelig zijn voor irritatie en eczeem. Daarom ontwikkelden wij ook Bepanthen Eczeem Crème* die jeuk en roodheid verlicht. Een crème zonder cortisonen die je naar behoefte kunt smeren.

Waarom Bepanthen?

Zoals je nu weet, bevat Bepanthen 5% dexpanthenol, dat het huidherstel ondersteunt. Maar waar wij het meest trots op zijn? Dat wij Bepanthen ontwikkelen in samenwerking met verschillende ervaren professionals, zodat onze producten alleen ingrediënten bevatten die je huid beschermen en verzorgen. Bepanthen is hypo-allergeen, want de meeste van onze producten zijn zonder conserveermiddelen, geur- en kleurstoffen. Niets meer, niets minder.
Zo maken wij Bepanthen steeds beter, voor elke leeftijd én voor iedereen. Bepanthen wordt aanbevolen door mama's.

*   Eczeem crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.