Jeuk tijdens je zwangerschap ?

Jeuk tijdens de zwangerschap

Jeuk tijdens de zwangerschap is een veelgehoorde maar bovenal vervelende kwaal. De jeuk kan op één specifieke plek zitten, zoals bijvoorbeeld je bovenarmen, of benen. De jeuk is vaak direct aan de zwangerschap te relateren en verdwijnt vaak direct na de bevalling. 

Oorzaak jeuk tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam tal van veranderingen. Er worden allerlei stofjes in je lichaam aangemaakt die voor klachten kunnen zorgen.

Jeuk is iets waar je veranderende lichaam mee te maken kan krijgen als er een kleintje op komst is. Vaak leidt jeuk tot krabben en krabben weer tot roodheid, bultjes, wondjes en verhardingen van de huid. Het is belangrijk dat je de vicieuze cirkel van jeuk en krabben doorbreekt. Net als bijvoorbeeld bij eczeem.

In sommige situaties is de oorzaak echter minder onschuldig dan een ‘zwangerschapskwaaltje’ waar bijna iedere zwangere mee te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan heftige jeuk die constant aanwezig is. Oorzaken hiervan kunnen bijvoorbeeld zijn: zwangerschapscholestase of bijvoorbeeld PUPPP (komt vooral in het 3e trimester van de zwangerschap). Heb je last van aanhoudende jeuk, roodheid en bultjes, vraag dan je huisarts om advies.

Oplossingen bij zwangerschapsjeuk

Jeuk kan vervelend zijn en een impact hebben op je leven en dus de bijzondere tijd die je doorgaat als je zwanger bent. Gelukkig kun je Bepanthen Eczeem Crème veilig, mits gebruikt volgens de gebruiksaanwijzing, tijdens de zwangerschap gebruiken om jeuk te verlichten.

Bepanthen ondersteunt je tijdens de zwangerschap onder andere door jeuk bij de zwangerschap te verlichten met Bepanthen Eczeem Crème*.

*Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Eczeem Crème bij jeuk door zwangerschap

 • Verlicht de jeuk
 • Werkt effectief
 • Herstelt de huid
 • Houdt de huid rustig
 • Vermindert de urgentie om te krabben
 • Geen parfum
 • Geen cortisonen
 • Met een gerust hart te gebruiken tijdens de zwangerschap.

Lees meer over Bepanthen Eczeem Crème

Crème versus zalf

Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en afkoelende invloed op de huid.

Tips bij jeuk tijdens de zwangerschap

 • Het belangrijkste is om de vicieuze cirkel jeuk – krabben – jeuk te voorkomen
 • Als je jeuk hebt, probeer afleiding te zoeken. Bijvoorbeeld door met positieve dingen van de zwangerschap bezig te zijn waar je vrolijk van wordt
 • Klop of knijp licht i.p.v. krabben op de jeukende plek
 • Draag zachte kleding. Vermijd wol of ruwe materialen
 • Houd je droge huid vet met de nieuwe Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème
 • Gebruik douche-olie zonder zeep
 • Wees terughoudend met zeep, shampoo en badschuim
 • Blijft de jeuk aanhouden? Knip of vijl je nagels goed kort en houd ze schoon
Curve Image Huiduitslag

Onze producten

Bepanthen Eczeem Crème 50g

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem, zonder cortisonen (geen hormonen). Daarnaast ondersteunt Bepanthen Eczeem Crème het huidherstel bij huiduitslag, zoals eczeem of een allergische reactie. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. 

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème 200ml

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken, zoals armen en benen. De unieke formule zorgt voor een 24 uur intensieve hydratatie. Dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen. Tip! Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.

Bepanthen Verzorgende Crème 100g

Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Verzorgende Crème verzorgt, verzacht en verfrist de droge, kwetsbare en geprikkelde huid. Verzacht en verfrist droge, ruwe, schrale handen en voeten. Ook geschikt voor de gezichtshuid.