Bepanthen

Huidadvies

Huidadvies

Je huid

Wie bent u?

 • Zwanger
 • Baby's en Ukkies
 • Peuters tot Pubers
 • Volwassen
 • Senioren
 • Professionals

Houd je huid gezond

Hoe je huid eruit ziet, hoe ze voelt en hoe gevoelig ze is, hebben we niet altijd zelf in de hand. Veel eigenschappen zijn al vastgelegd bij onze geboorte. De huid van de een is gevoeliger dan die van een ander. Soms wordt de huid geprikkeld door invloeden van buitenaf of je huid verandert omdat jij verandert.

Bepanthen groeit met je mee

Of je nu zwanger bent, of een mama en papa van een baby, ukkie, peuter of puber. Bepanthen ondersteunt je huid, je hele leven.
Bekijk onze producten

Wanneer gebruik ik een zalf, crème of lotion?


Bepanthen Beschermende Zalf

Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Na het smeren blijft er een vetlaagje achter op je huid dat meestal een tijdje blijft zitten. Naast intensieve verzorging, beschermt een zalf dus ook je huid tegen invloeden van buitenaf. Ideaal voor droge en schrale wangen, lippen, ellebogen, knieën, voeten, knokkels en vingers.
Lees meer over Bepanthen Beschermende zalf

Bepanthen Verzorgende Crème

Een crème bestaat voornamelijk uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, herstellende, verzachtende en afkoelende invloed op de huid.
Ideaal voor de droge en kwetsbare huid van je gezicht of hals, of de ruwe en schrale huid van je handen, voeten en benen.
Lees meer over Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Intensief Lotion

Een lotion is vloeibaar, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Een lotion is ideaal voor de dagelijkse verzorging van je huid.
Ideaal voor dagelijks gebruik van de droge, gespannen en kwetsbare huid van bijvoorbeeld je handen, armen, voeten en benen.
Lees meer over Bepanthen Intensief Lotion

* Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.

Tips om je huid soepel, zacht en sterk te houden

 • Niet te heet douchen, dat droogt de huid uit
 • Zeep in combinatie met warm water kunnen de huid uitdrogen. Douche niet te lang (maximaal 10 minuten) en zet het water niet te warm (maximaal 38o C). Ook beter voor het milieu!
 • Zeep en reinigingsproducten voor je huid en haar verwijderen wel viezigheid, maar ontvetten ook de huid. Gebruik daarom milde reinigingsproducten om de natuurlijke vetten in je huid zo min mogelijk aan te tasten
 • Door verwarming of airconditioning neemt de vochtigheid in de lucht af. De huid kan hierdoor droog worden. Zet bakjes met water bij de verwarming en zorg dat je regelmatig je huis doorlucht. Ook planten zorgen voor een goede lucht in het huis
 • Na een bad of douche kun je het best jezelf droog deppen in plaats van wrijven. Daarnaast is het verstandig om het natuurlijke vetlaagje van de huid weer aan te vullen. Smeer je in met een vette crème of lotion. De zalf, crème en lotion van Bepanthen zijn hiervoor geschikt
 • Invloeden van buitenaf kunnen je huid uitdrogen. Denk maar aan een koude winterbries en je eigen schrale wangen en knokkels. Ook warmte en zon kan je huid flink uitdrogen. Bescherm de blote huid in de winter met Bepanthen Beschermende Zalf en in de zomer met Bepanthen Crème en Lotion.

Ook in ons assortiment

Bepanthen Beschermende Zalf
Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschermt en verzorgt droge, schrale en kwetsbare huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels en vingers, ellebogen en hielen.

Meer info »
Bepanthen Eczeem Crème Medisch hulpmiddel
Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid, zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Meer info »
Bepanthen Cooling Foam Spray Medisch hulpmiddel Onmisbaar
Bepanthen Cooling Foam Spray

Cooling Foam Spray verkoelt, verzacht en kalmeert direct de eerstegraads verbranding of bij lichte verbranding door de zon. Bepanthen Cooling Foam Spray is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Meer info »