Rode babybillen (of luieruitslag)

Bijna elke baby zal er vroeg of laat een keertje mee te maken krijgen: luieruitslag. Je herkent het aan rode, schrale plekken in en rond het luiergebied.

De eerste keer dat je als ouder te maken krijgt met luieruitslag of rode billetjes bij je kindje, kan best even schrikken zijn.  Geen paniek! Luieruitslag is heel gewoon bij baby’s en kun je goed behandelen. Vergeet ook vooral niet om de tips hieronder te lezen, want Bepanthen kan je helpen luieruitslag te voorkomen

Symptomen van Rode babybillen (of luieruitslag)

 • Roodheid, schrale huidplekjes of vlekken op de billetjes, in de liezen of de huid rondom het luiergebied van je baby’tje.
 • De huid met de uitslag/rode plekjes kan warm aanvoelen.
 • Het gedrag van je baby kan veranderen: je kindje kan onrustiger zijn dan anders.
 • Je kindje kan bijvoorbeeld makkelijker gaan huilen bij het aanraken of wassen, of  ’s nachts vaker wakker worden door het ongemak van de gevoelige rode huid.

Oplossing bij Rode babybillen (of luieruitslag) | Baby Zalf vs Baby Crème

Luieruitslag kan erg vervelend zijn, maar is gelukkig wel goed te behandelen met Bepanthen Baby Zalf.

Door de speciale samenstelling legt Bepanthen Baby Zalf een beschermend laagje op het kwetsbare huidje. Voor de verzorging en bescherming van de tere babyhuid is dit belangrijk omdat de huid zo wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Crèmes bevatten meer water en leggen geen laagje. Daarom adviseren wij een baby zalf in plaats van een baby crème. Het doorzichtige laagje sluit de huid niet af, maar laat haar ademen zodat het huidje haar natuurlijke kracht behoudt.

Bovendien bevat Bepanthen Baby Zalf dexpanthenol (5%) om het natuurlijke huidherstel te ondersteunen. Bepanthen Baby Zalf:

 • zonder parfum
 • zonder conserveermiddelen
 • zonder kleurstoffen
 • zonder parabenen

Rode babybillen (of luieruitslag) voorkomen

Wanneer de huid na een periode van roodheid of luieruitslag weer gaaf en hersteld is, is het belangrijk de billetjes van je kleintje met name bij de luierwissel voor het slapen gaan in te smeren. Bepanthen Baby Zalf legt namelijk een beschermend laagje op het kwetsbare huidje. Het sluit de huid niet af, maar laat haar ademen zodat het huidje haar natuurlijke kracht behoudt en ’s nachts optimaal is beschermd.

Wist je dat Bepanthen Baby Zalf …

 • ook geliefd is door kraamverzorgenden?
 • ontwikkeld is door ervaren professionals en al 75 jaar bestaat?
 • ook geschikt is voor premature baby’s?
 • Dermatologisch getest is?
 • met een gerust gevoel dagelijks gebruikt kan worden bij baby’s? Bepanthen Baby Zalf heeft een eenvoudige samenstelling met alleen bestanddelen die niet belastend zijn voor de baby. Zo bevat Bepanthen Baby Zalf geen onnodige toevoegingen zoals parabenen of parfum. Benieuwd? Check de ingrediënten hier.

5 tips om Rode babybillen (of luieruitslag) te voorkomen

Luieruitslag bij je kleintje is erg vervelend. Gelukkig zijn er ook dingen die je kunt doen om luieruitslag te voorkomen.

 • Gebruik alleen schoon, lauw water om je baby’tje te wassen. Zeep kan de huid irriteren.
 • Je kindje hoeft niet dagelijks in bad, teveel badderen kan er voor zorgen dat het tere babyhuidje uitdroogt.
 • Laat de billetjes van je kleintje tijdens het verschonen even een paar minuten in de open lucht ‘drogen’.
 • Gebruik geen geparfumeerde doekjes of toiletartikelen.
 • Gebruik Bepanthen Baby Zalf bij elke luierwissel om een beschermend laagje op de billetjes te leggen. Doe dit in ieder geval bij de laatste luierwissel voor de nacht of voordat je er iets langer op uit gaat, dan blijven de billetjes door de vettige zalf goed beschermd. Bepanthen Baby Zalf bevat namelijk een hoge concentratie aan vetten (65% lipiden).

Lees hier ervaringen van andere ouders met Bepanthen Baby Zalf.

Rode babybillen (of luieruitslag) | Smeerwijzer voor je baby

Rode billetjes en een schraal huidje. Baby’s kunnen te maken krijgen met dergelijke ongemakjes. Een natte luier kan de babybilletjes prikkelen en invloeden van buitenaf kunnen het kwetsbare huidje schraal maken. Het beste is natuurlijk dit te voorkomen.

Beschermen

Verwissel de luier meerdere malen per dag, want een natte luier kan de huid prikkelen. Smeer bij iedere luierwisseling Bepanthen Baby Zalf. Deze zalf brengt een doorzichtig ademend laagje aan, waardoor de billetjes beter beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.

Ontspannen

Badderen is een heerlijk ontspanmomentje voor je baby. Maar het water kan zijn huidje uitdrogen. Droog je baby na het badje goed af en gebruik Bepanthen Baby Zalf voor een optimale verzorging. Bepanthen verzacht en ondersteunt het natuurlijke huidherstel.*

Ondersteunen

Het eerste jaar ontwikkelt je baby zich in een razend tempo. Niet gek dat al die veranderingen hun weerslag kunnen hebben op de kwetsbare babyhuid. Bepanthen Zalf ondersteunt het natuurlijke huidherstel* en beschermt de huid van je kleintje tegen invloeden van buitenaf.

 *Dexpanthenol ondersteunt het huidherstel

Rode babybillen (of luieruitslag) artikelen