Zalf bij rode babybillen

Wanneer je rode billetjes (of luieruitslag) bij je kleintje ziet, wil je hier graag direct iets aan doen. Maar de juiste oplossing vinden voor je kleintje kan knap lastig zijn. Hoewel tips te over van familie en vrienden: elk kindje is anders en de verzorging van de babyhuid is dan ook heel erg persoonlijk.

Waar kun je wel op letten als je een product op de tere billetjes van je kindje smeert?

Billencrème, Billenzalf of Babyzalf | 5 tips voor de juiste baby zalf

 • Geen parfum

In het algemeen is het beter om de meest natuurlijke producten te kiezen zonder parfum. Hierdoor zal het risico op een gevoelige reactie van de huid verminderen.

 • Geen onnodige toevoegingen

Kies een product vrij van parfum, conserveermiddelen & kleurstoffen. Dit is ook voor de allerkleinste geschikt. Bepanthen Baby zalf kan zelfs bij premature baby’tjes gebruikt worden, zo veilig!

 • Bescherm én ondersteun het natuurlijke huidherstel

In het algemeen is het beter om een product te kiezen dat niet alleen de huid beschermt, maar óók het natuurlijk huidherstel ondersteunt.  Bepanthen bevat dexpanthenol (oftwel pro-vitamine B5) dat het natuurlijke huidherstel bevordert.

 • Geliefd door kraamverzorgenden én mama's

Kies voor een product waar mensen die er dagelijks mee werken zeer tevreden over zijn.

 • Hygiënische verpakking

Kies voor een verpakking die hygiënisch is én makkelijk te openen. Zo heeft Bepanthen Baby Zalf een handige flipdop die je eenvoudig met één hand kunt openen, terwijl je met je andere hand je kleintje veilig vast kan houden.

Lees meer handige tips bij rode babybillen

Zalf bij rode babybillen | Baby Zalf vs Baby Crème

Door de speciale samenstelling legt Bepanthen Baby Zalf een beschermend laagje op het kwetsbare huidje. Voor de verzorging en bescherming van de tere babyhuid is dit belangrijk omdat de huid zo wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Crèmes bevatten meer water en leggen geen laagje. Daarom adviseren wij een baby zalf in plaats van een baby crème. Het doorzichtige laagje sluit de huid niet af, maar laat haar ademen zodat het huidje haar natuurlijke kracht behoudt.

Zodra de eerste tekenen van rode babybillen zichtbaar zijn - rode gevoelige vlekjes op de billetjes, in de liezen of in de schaamstreek - kun je meteen Bepanthen Baby Zalf aanbrengen. Zodra je Bepanthen Baby Zalf op de gevoelige plekjes aanbrengt heeft het een kalmerend effect en legt de zalf onmiddellijk het beschermlaagje dat je baby’s huidje beschermt voor invloeden van buitenaf.

Bepanthen tips | Rode babybillen voorkomen

 • Gebruik alleen schoon, lauw water om je baby’tje te wassen. Zeep kan de huid irriteren.
 • Dep het huidje van je baby’tje droog na het badje, dat is beter voor het tere baby huidje in plaats van wrijven.
 • Je kindje hoeft niet dagelijks in bad, teveel badderen kan er voor zorgen dat het tere babyhuidje uitdroogt.
 • Laat de billetjes van je kleintje tijdens het verschonen even een paar minuten in de open lucht ‘drogen’.
 • Gebruik geen geparfumeerde doekjes of toiletartikelen.
 • Gebruik Bepanthen Baby Zalf bij elke luierwissel om een beschermend laagje op de billetjes te leggen om rode babybillen te voorkomen. Dit is zeker zinvol vlak voor het slapen gaan omdat de luier de hele nacht aanblijft of voordat je er iets langer op uit gaat, dan blijven de billetjes door de vettige zalf goed beschermd.  Bepanthen Baby Zalf bevat geen onnodige toevoegingen zoals parfum, conserveermiddelen en kleurstoffen.

Benieuwd? Lees meer over Bepanthen Baby Zalf