Rode babybilletjes? Huidadvies bij rode billen

Rode billen

Baby’s die luiers dragen, kunnen uitslag op hun billetjes krijgen. Je herkent luieruitslag aan rode, schrale plekken in en rond het luiergebied. Luieruitslag staat in de volksmond dan ook wel bekend als rode babybillen of rode babybilletjes.

Hoe ontstaan rode babybillen?

Baby’s hebben een gevoelige en kwetsbare huid. Dat komt omdat de babyhuid nog geen beschermende zuurmantel heeft. De zuurmantel beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Ook de hoornlaag is nog niet volgroeid en die heeft ook een beschermende functie.

De uitslag ontstaat als de huid van je baby wordt geprikkeld, bijvoorbeeld door het schuren van de luier. Dat kan gemakkelijk gebeuren, omdat urine en ontlasting de huid van je baby zacht en kwetsbaar maken. Rode babybilletjes kunnen ook voorkomen bij doorkomende tandjes en kiezen of als je kleine overgaat op andere voeding, zoals flesvoeding of vaste voeding.

Zo behandel je rode babybilletjes

Om het kwetsbare babyhuidje te beschermen tegen de ontlasting, kun je heel goed bij elke verschoning de beschermende Bepanthen Baby Zalf gebruiken. Hoe eerder je begint, hoe beter.

Bepanthen Baby Zalf

Door de speciale samenstelling legt Bepanthen Baby Zalf een beschermend laagje op het kwetsbare huidje. Het doorzichtige laagje sluit de huid niet af, maar laat haar ademen zodat het huidje haar natuurlijke kracht behoudt. Bovendien bevat Bepanthen Baby Zalf dexpanthenol (5%) om het natuurlijke huidherstel te ondersteunen.

Lees meer over Bepanthen Baby Zalf

Tips bij rode billetjes

  • Verschoon vaak. Vooral poepluiers zijn boosdoeners
  • Maak de babybilletjes schoon met lauw water
  • Doekjes? Ongeparfumeerd en zeepvrij!
  • Gebruik baby-olie op het doekje om de ontlasting zonder al te veel boenen te verwijderen
  • Dep de billetjes goed droog met een schone doek
  • Smeer Bepanthen Baby Zalf op de rode, schrale plekken
  • Laat je baby lekker in zijn blote billetjes liggen. Frisse lucht is goed!

Wist je dat ...

… Je baby ongeveer 14x per dag hele kleine plasjes doet? Je hoeft echt niet 14x per dag de luier te verschonen, maar het is wel belangrijk dat je het tere huidje goed beschermt met Bepanthen Baby Zalf.

Curve Image Baby Luieruitslag

Rode babybillen (of luieruitslag) producten

Bepanthen Baby Zalf 100g

Bepanthen Baby Zalf

Bepanthen Baby Zalf beschermt en verzorgt de kwetsbare babyhuid. De zalf bevat een hoge concentratie vetten (65% lipiden), die een beschermend laagje achter laten zonder de huid af te sluiten. 

Bepanthen Verzorgende Crème 100g

Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Verzorgende Crème verzorgt, verzacht en verfrist de droge, kwetsbare en geprikkelde huid. Verzacht en verfrist droge, ruwe, schrale handen en voeten. Ook geschikt voor de gezichtshuid.

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Beschermende Zalf 50gr

Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschemt, verzorgt en ondersteunt de droge, schrale, ruwe huid en huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels, ellebogen en hielen.