Bepanthen

Advies bij tattoo

Advies bij tattoo

Tatoeages

Wie bent u?

  • Zwanger
  • Baby's en Ukkies
  • Peuters tot Pubers
  • Volwassen
  • Senioren
  • Professionals

Nieuwe tatoeage | Zorg voor verantwoorde tattoo nazorg

Een tattoo laten zetten, dat doe je niet zomaar even. Waarschijnlijk heb je goed nagedacht over het ontwerp, de plek van de tattoos. Je wilt ook niets liever dan dat het goed lukt, het resultaat er mooi uitziet en je huid goed herstelt.
Om je nieuwe aanwinst zo goed mogelijk te laten slagen is verantwoorde nazorg belangrijk.

Tattoo verzorging | Voorkom uitdroging van de huid

Gelukkig zijn er veel zaken waar je rekening mee kunt houden om de kans op een zo mooi en goed mogelijk eindresultaat te vergroten. Een van de belangrijkste tips:  verzorg je huid nadat je de tattoo hebt laten zetten. Dit kun je doen door je nieuwe tatoeage te verzorgen met Bepanthen Tattoo Zalf.

Waarom een dun laagje Bepanthen Zalf bij een tattoo?

Wanneer na het zetten van je tatoeage de huid gesloten is, is het verstandig je tattoo zo goed mogelijk te verzorgen met Bepanthen Zalf. Hiermee vergoot je de kans op het mooiste eindresultaat. 

Wat betekent ‘goed’ verzorgen bij een tattoo?

Goede verzorging betekent dat je je tattoo regelmatig - meerdere keren per dag -  insmeert met Bepanthen Zalf waardoor je huid niet uitdroogt.  Je beschermt je huid daarmee tegen invloeden van buitenaf.

Smeer niet te dik, maar ook niet te dun met Bepanthen Beschermende Zalf of Baby Zalf. Door nauwkeurig te doseren sluit je de huid niet af maar leg je wel een beschermend laagje op je huid. Zo verzorg je je nieuwe tattoo optimaal. Bepanthen bevat 5% dexpanthenol, dat het natuurlijke huidherstel ondersteunt.

Waarom een vette zalf bij een tattoo? | tattoo zalf vs tattoo crème

De LCHV richtlijnen* geven aan dat een aftercare-product een hoog percentage vet moet bevatten en Bepanthen Zalf bevat dit (70% vet). Bepanthen Zalf is namelijk een ‘vettige’ zalf die een beschermend laagje op de huid legt. Voor de nazorg en verzorging van tattoos is dit belangrijk omdat de huid zo wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Crèmes bevatten meer water en leggen geen laagje. Daarom adviseren wij een tattoo zalf in plaats van een tattoo crème.

**Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid

Tattoo insmeren

Waarom niet ‘te weinig’ smeren’ bij een tattoo?

Als je de tattoo te weinig of helemaal niet insmeert, kan de huid uitdrogen met als gevolg een minder mooi blijvend resultaat van je tatoeage.  Hierdoor kunnen er invloeden van buitenaf in de huid komen.  Denk bijvoorbeeld aan pluisjes van je trui, stof en dergelijke.  

Aanbevolen door tattoo artiesten

2-3 keer per dag een (heel) dun laagje Bepanthen Tattoo Zalf* op de gezette tatoeages voor verantwoorde nazorg en een optimaal resultaat. Lees ook meer op Dutch ink, Tattoo Platform en Kruidvat.nl
Bestel direct via onderstaande button:

Bestel button

10 tips voor nazorg bij een tattoo

Nazorg is belangrijk, maar net als je tattoo ook heel persoonlijk. Wat de een prettig vindt, is niet fijn voor een ander. Er zijn wel een aantal standaard dingen waar je rekening mee kunt houden om de kans op slagen zo groot mogelijk mee te maken. Wil je nog meer weten over verantwoorde nazorg bij tattoos?
Lees hier 10 tips van professionals voor een goede nazorg bij tatoeages.

Bepanthen | Tattoo verzorging checklist

Of het nu je eerste of je elfde tattoo is, verantwoorde nazorg is belangrijk. Je wilt niets liever dan dat je tattoo goed lukt, het resultaat er mooi uitziet en je huid wordt ondersteund bij het herstel. Volg daarom het advies van je tattoo artiest. Daarnaast heeft Bepanthen een handige checklist gemaakt voor de verzorging van je nieuwe tattoo.

>> Klik hier om te downloaden <<

Bepanthen | Niets meer, niets minder.

Zoals je nu weet, bevat Bepanthen 5% dexpanthenol, dat het natuurlijke huidherstel ondersteunt. Maar weet je waar we nog meer trots op zijn? Dat wij Bepanthen ontwikkelen in samenwerking met verschillende ervaren professionals, zodat onze producten alleen ingrediënten bevatten die je huid beschermen en verzorgen.
Bepanthen is hypo-allergeen, want de meeste van onze producten zijn zonder conserveermiddelen, geur- en kleurstoffen. Niets meer en niets minder, dus.  Bepanthen is zonder recept te verkrijgen bij drogist, apotheek, supermarkt en online webshops.Kariene – 'Ik heb een tattoo laten zetten en kreeg het advies van de tatoeëerder om Bepanthen te gebruiken. Dat was Bepanthen Baby Zalf, maar de Beschermende Zalf kun je ook gebruiken informeerde hij mij. Heel fijn product, het resultaat is erg mooi geworden.’*Niet op open huid gebruiken.