Bepanthen

Verantwoorde nazorg bij tattoos: 10 tips

Verantwoorde nazorg bij tattoos: 10 tips

Tatoeages

Wie bent u?

  • Zwanger
  • Baby's en Ukkies
  • Peuters tot Pubers
  • Volwassen
  • Senioren
  • Professionals

Nazorg is belangrijk, maar net als je tattoo ook heel persoonlijk. Wat de een prettig vindt, is niet fijn voor een ander. Er zijn wel een aantal standaard dingen waar je rekening mee kunt houden om de kans op slagen zo groot mogelijk mee te maken.

1. Gebruik, nadat de huid gesloten is, voor de nazorg van je tattoo bij voorkeur producten zonder parfum en andere toevoegingen.

2. Pak je tattoo niet opnieuw in, maar laat de tattoo aan de ‘lucht drogen’.  Hiermee bevorder je het genezingsproces.

3. Vermijd de zonnebank of direct zonlicht voor tenminste twee weken! UV-straling beschadigt de huid. Ook als de tattoogenezen is kan hij hierdoor vervagen. Gebruik een goede zonbeschermer (bijvoorbeeld baby-block) voor maximale bescherming. 

4. Het is normaal dat een nieuwe tattoo gevoelig of rood kan zijn. Duurt dit langer dan 3-4 dagen, laat dan de huisarts er even naar kijken. 

5. De eerste dagen na het zetten kan het lijken dat je tattoo ‘zweet’. De vloeistof is dan helder of licht gekleurd. Dit is normaal, het betekent niet dat je tattoo opeens naar buiten komt. Mocht je twijfelen, vraag dan even na bij je tatoeëerder.

6. Na een paar dagen zal de bovenste huid lagen gaan ‘vervellen, net als bij een verbrande huid. Probeer hier niet aan te krabben of mee te spelen, je riskeert dat je je tattoo openkrabt. Tegen de jeuk kun je zachtjes op de huid tappen ofwel kloppen.

7. Maak je tattoo de eerste twee weken niet overtollig nat door bijvoorbeeld in bad te liggen of te zwemmen. Een bezoek aan de sauna is in deze periode ook niet aan te raden.  Je kunt gerust gaan douchen; tevens een perfecte manier om je tattoo schoon te houden.

8. Het is heel belangrijk om je tattoo schoon te houden, met fris gewassen handen. Zorg ook dat kattenharen of pluisjes van je nieuwe wollen trui er niet op of aan gaan plakken. Een nieuwe tattoo is als een schone wond, vergeet dat niet.

9. Vermijd work-outs tijdens het herstelproces. Als de huid te veel beweegt kan dit zorgen voor een langere herstelperiode. Tijdens de work-out kan de huid breken.

10. Vraag altijd om advies bij je tatoeëerder. Als hij of zij een professional is, zal hij/zij zeker tips kunnen geven hoe je de nazorg het beste aanpakt.

 

De voordelen van Bepanthen Zalf

  • Ondersteunt het natuurlijk huidherstel dankzij de aanwezigheid van 5%  dexpanthenol
  • Helpt uitdroging voorkomen
  • Hypoallergeen, zonder parfum, conserveermiddelen, kleurstoffen en parabenen
  • Smeert makkelijk uit*

CHECK HIER DE PRODUCTEN

 

 

 

 

 

*niet op open huid gebruiken.

Deze tekst is tot stand gekomen in samenwerking met Rob Webster van Tattoo Planet Magazine.