Nieuwe tattoo? Zorg voor verantwoorde tattoo nazorg

Een tattoo laten zetten, dat doe je niet zomaar even. Waarschijnlijk heb je goed nagedacht over het ontwerp, de plek van de tattoos. Je wilt ook niets liever dan dat het goed lukt, het resultaat er mooi uitziet en je huid goed herstelt. Om je nieuwe aanwinst zo goed mogelijk te laten slagen is verantwoorde nazorg belangrijk. Bepanthen geeft je graag meer informatie en advies bij tattoos.

Kariene – 'Ik heb een tattoo laten zetten en kreeg het advies van de tatoeëerder om Bepanthen te gebruiken. Heel fijn product, het resultaat is erg mooi geworden.’ 

 

Voorkom uitdroging van de huid

Gelukkig zijn er veel zaken waar je rekening mee kunt houden om de kans op een zo mooi en goed mogelijk eindresultaat te vergroten. Een van de belangrijkste tips:  verzorg je huid nadat je de tattoo hebt laten zetten. Dit kun je doen door je nieuwe tatoeage te verzorgen met Bepanthen Tattoo Zalf & nieuwe Bepanthen Tattoo Wasgel

Waarom een dun laagje Bepanthen Tattoo Zalf bij een tattoo?

Wanneer na het zetten van je tatoeage de huid gesloten is, is het verstandig je tattoo zo goed mogelijk te verzorgen met Bepanthen Tattoo Zalf. Hiermee vergoot je de kans op het mooiste eindresultaat. NEW! Bepanthen Tattoo Nazorg Zalf in XL tube. Regelmatig een nieuwe of grote tattoo op de planning? Deze tube van 100 gram is voor jou.

Wat betekent ‘goed’ verzorgen bij een tattoo?

Goede verzorging betekent dat je je tattoo regelmatig - meerdere keren per dag -  wast met Bepanthen Tattoo Wasgel (min. 1x per dag) en insmeert met Bepanthen Tattoo Zalf (min. 2x per dag) waardoor je huid niet uitdroogt.  Je beschermt je huid daarmee tegen invloeden van buitenaf.

Smeer niet te dik, maar ook niet te dun met Bepanthen Tattoo Zalf. Door nauwkeurig te doseren sluit je de huid niet af maar leg je wel een beschermend laagje op je huid. Zo verzorg je je nieuwe tattoo optimaal. Bepanthen bevat 5% dexpanthenol, dat het natuurlijke huidherstel ondersteunt.

Je tattoo verzorgen in 3 stappen

Waarom een vette zalf bij een tattoo?

De LCHV richtlijnen* geven aan dat een aftercare-product een hoog percentage vet moet bevatten en Bepanthen Tattoo Zalf bevat dit (70% vet). Bepanthen Tattoo Zalf is namelijk een ‘vettige’ zalf die een beschermend laagje op de huid legt. Voor de nazorg en verzorging van tattoos is dit belangrijk omdat de huid zo wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Crèmes bevatten meer water en leggen geen laagje. Daarom adviseren wij een tattoo zalf in plaats van een tattoo crème in de eerste fase van de nazorg.

Voor de blijvende verzorging van de getatoeëerde huid, na de nazorg fase, is het heerlijk om een crème te gebruiken. Het voordeel van een crème is dat deze snel intrekt. Ook een crème kan goed gebruikt worden om de huid, die door het zetten van de tatoeage geïrriteerd is, te hydrateren.

Bepanthen Verzorgende Crème is net als Bepanthen Tattoo Zalf getest in een studie na het zetten van een tatoeage en gaf goede resultaten**.

Waarom niet ‘te weinig’ smeren’ bij een tattoo?

Als je de tattoo te weinig of helemaal niet insmeert, kan de huid uitdrogen met als gevolg een minder mooi blijvend resultaat van je tatoeage.  Hierdoor kunnen er invloeden van buitenaf in de huid komen.  Denk bijvoorbeeld aan pluisjes van je trui, stof en dergelijke. 

Aanbevolen door tattoo artiesten

  • minimaal 1 keer per dag wassen met lauw warm water en Bepanthen Tattoo Wasgel
  • 2-3 keer per dag een dun laagje Bepanthen Tattoo Zalf op de gezette tatoeages voor verantwoorde nazorg en een optimaal resultaat wordt aanbevolen.

Lees ook meer op Dutch inkTattoo Platform, TattooFinders en Kruidvat.nl

10 tips voor nazorg bij een tattoo

Nazorg is belangrijk, maar net als je tattoo ook heel persoonlijk. Wat de een prettig vindt, is niet fijn voor een ander. Er zijn wel een aantal standaard dingen waar je rekening mee kunt houden om de kans op slagen zo groot mogelijk mee te maken. Wil je nog meer weten over verantwoorde nazorg bij tattoos?

Lees hier 10 tips van professionals voor een goede nazorg bij tatoeages.

Tattoo verzorging checklist

Of het nu je eerste of je elfde tattoo is, verantwoorde nazorg is belangrijk. Je wilt niets liever dan dat je tattoo goed lukt, het resultaat er mooi uitziet en je huid wordt ondersteund bij het herstel. Volg daarom het advies van je tattoo artiest. Daarnaast heeft Bepanthen een handige checklist gemaakt voor de verzorging van je nieuwe tattoo.

Bekijk onze Tattoo Verzorging Checklist

Bepanthen | Niets meer, niets minder.

Zoals je nu weet, bevat Bepanthen 5% dexpanthenol, dat het natuurlijke huidherstel ondersteunt. Maar weet je waar we nog meer trots op zijn? Dat wij Bepanthen ontwikkelen in samenwerking met verschillende ervaren professionals, zodat onze producten alleen ingrediënten bevatten die je huid beschermen en verzorgen.

Bepanthen is hypo-allergeen, want de meeste van onze producten zijn zonder conserveermiddelen, geur- en kleurstoffen. Niets meer en niets minder, dus.  Bepanthen is zonder recept te verkrijgen bij drogist, apotheek, supermarkt en online webshops.

*Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid 

**Olsavszky et al. 2019  BPN tattoo