Droge huid

Een droge huid is niet gevaarlijk, maar wel heel vervelend. Droge plekken op je huid voelen niet prettig aan en een droge huid ziet er net even iets minder mooi uit. 

Wij vertellen je graag meer over het ontstaan van een droge huid, droge huid typen en geven je advies en tips om een droge huid te verzorgen en te voorkomen.

Hoe ontstaat een droge huid?

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. Bij een droge huid zijn de huidvetten echter afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid kan gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf. Wist je dat je huid sneller uitdroogt bij te heet douchen?

Zo verzorg je een droge huid

Houd je huid goed vet! Je huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien kan een droge huid rood en ruw worden en er kunnen scheuren of kloofjes ontstaan.

Droge huid zalf

Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Na het smeren blijft er een vetlaagje achter op je huid dat meestal een tijdje blijft zitten.

Naast intensieve verzorging, beschermt een zalf dus ook je huid tegen invloeden van buitenaf. Ideaal voor droge en schrale neus, wangen, lippen, ellebogen, knieën, voeten, knokkels en vingers.

Droge huid crème

Een crème bestaat voornamelijk uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Dit maakt een crème ideaal voor dagelijks en regelmatig gebruik. 

Een crème heeft een verzorgende, verzachtende en verfrissende werking en invloed op de huid. Ideaal voor de droge en kwetsbare huid van je gezicht of hals, of de ruwe en droge huid van je handenvoeten en benen.

Droge huid producten

Bepanthen Beschermende Zalf

Ons best verkochte product? Bepanthen Beschermende Zalf is jullie ’favoriet’.

Een zalf voor iedere dag ter bescherming en ondersteuning van onze huid. Ook als je nou last hebt van een schrale, droge, ruwe huid… op je wangen, lippen, ellebogen, knieën, voeten, knokkels, vingers… in de herfst, winter, lente, zomer… voor jong tot oud… getatoeëerde, geïrriteerde of tere (kinder-)huid…

Lees meer over Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Verzorgende Crème

Een crème die het natuurlijke huidherstel ondersteunt. De crème verzorgt, verzacht en verfrist de droge huid na het aanbrengen. De huid voelt weer soepel en fris aan. Prettig om regelmatig en dagelijks te gebruiken omdat de crème gemakkelijk uitsmeert en snel intrekt. Fijne crème die ook te gebruiken is als gezichtscrème of handcrème...

Lees meer over Bepanthen Verzorgende Crème

5 tips bij een droge huid

  • Niet te heet douchen, dat droogt de huid uit
  • Gebruik douche-olie, geen zeep
  • Wees terughoudend met zeep, shampoo en badschuim
  • Zet in de winter bakjes water op de vensterbank en verwarming tegen de droogte
  • Vet de droge huid na het douchen goed in

Tip voor het gezin

Maak een gewoonte van smeermomenten! Bijvoorbeeld ’s avonds voor het slapen gaan: handen wassen, tanden poetsen, Bepanthen smeren en lekker slapen!