Eczeem tijdens de zwangerschap

Eczeem tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam tal van veranderingen. Had je eczeem voor je zwangerschap? Soms wordt beweerd dat de eczeem, onder invloed van hormonen, vermindert bij zwangere vrouwen.

Toch zijn er ook zwangere vrouwen die wel droge, rode eczeemplekken krijgen. Wat is het precies en hoe kun je het verlichten?

Oorzaak van eczeem tijdens zwangerschap

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam allerlei veranderingen. Met name je hormoonhuishouding staat op zijn kop. Er worden allerlei stofjes aangemaakt die je lichaam in ‘niet zwangere toestand’ niet aanmaakt. Daarnaast wordt je buik natuurlijk groter (rekt je huid mee) en neemt je gewicht toe.

Onder invloed van al die veranderingen in je lichaam kun je eczeem, jeuk en/of droge huidplekjes krijgen. Je herkent eczeem aan jeuk en rode en/of schilferige huidplekken.

Eczeem tijdens zwangerschap | Jeuk!

Eczeem kan erge jeuk veroorzaken. Vaak leidt jeuk tot krabben en krabben weer tot roodheid, bultjes, wondjes en verhardingen van de huid. Het is belangrijk dat je de vicieuze cirkel van jeuk en krabben doorbreekt.

Bepanthen Eczeem Crème verlicht jeuk en roodheid en ondersteunt het huidherstel. De crème bevat geen cortisonen of andere hormonen. Bovendien kun je Bepanthen Eczeem Crème ook gebruiken voor eczeemplekjes van je kleintje. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Oplossing bij eczeem tijdens zwangerschap

Bepanthen ondersteunt je tijdens de zwangerschap onder andere door jeuk bij de zwangerschap te verlichten met bijvoorbeeld Bepanthen Eczeem Crème.

Voordelen Bepanthen Eczeem Crème

 • Verlicht de jeuk
 • Werkt effectief
 • Herstelt de huid
 • Houdt de huid rustig
 • Vermindert de urgentie om te krabben
 • Geen parfum
 • Veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap
 • Geen cortisonen

Lees meer over Bepanthen Eczeem Crème

Tips bij eczeem tijdens zwangerschap

 • Als je last hebt van jeuk, probeer afleiding te zoeken. Bijvoorbeeld door met positieve dingen van de zwangerschap bezig te zijn waar je vrolijk van wordt
 • Het belangrijkste is om de vicieuze cirkel jeuk – krabben – jeuk te voorkomen
 • In plaats van krabben en wrijven, liever kloppen of licht knijpen op de jeukende plek
 • Draag zachte kleding. Vermijd wol of ruwe materialen
 • Houd je droge huid vet met de nieuwe Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème
 • Gebruik douche-olie zonder zeep
 • Wees terughoudend met zeep, shampoo en badschuim
Curve Image Eczeem

Onze producten

Bepanthen Eczeem Crème 50g

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem, zonder cortisonen (geen hormonen). Daarnaast ondersteunt Bepanthen Eczeem Crème het huidherstel bij huiduitslag, zoals eczeem of een allergische reactie. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. 

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème 200ml

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken, zoals armen en benen. De unieke formule zorgt voor een 24 uur intensieve hydratatie. Dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen. Tip! Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.

Bepanthen Beschermende Zalf 50gr

Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschemt, verzorgt en ondersteunt de droge, schrale, ruwe huid en huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels, ellebogen en hielen.