Bepanthen

Eczeem handen

Eczeem handen

Eczeem

Wie bent u?

 • Zwanger
 • Baby's en Ukkies
 • Peuters tot Pubers
 • Volwassen
 • Senioren
 • Professionals

Met name je handen zijn gevoelig voor de ontwikkeling van eczeemplekken. Onder andere omdat ze vaker in contact komen met water (handen wassen), waardoor de kans op een droge huid toeneemt.

Volwassenen hebben de meeste kans om eczeem op handen (en benen) te ontwikkelen. Eczeem op je handen kan, met name door de jeuk die eczeem veroorzaakt, een grote impact hebben op je leven. In sommige gevallen is de jeuk door eczeem zo vervelend dat je dagelijkse activiteiten hierdoor negatief beïnvloed worden. Het krabben in het openbaar kan bovendien als erg vervelend ervaren worden.

Je herkent eczeem op je handen aan de volgende symptomen:

 • rode plekjes op je handen.
 • jeuk, bijvoorbeeld tussen je vingers.
 • schilfers en blaasjes.

Oorzaken van eczeem op je handen

Eczeemplekken op je handen kunnen soms ineens veel opkomen, terwijl er ook periodes zijn waarin de huid rustig lijkt te zijn. Het lijkt erop dat de winterperiode, maar ook factoren zoals stress, eczeem kunnen triggeren. Er zijn nog andere oorzaken voor eczeemplekken op je handen:

 • Droge huid.
 • Zwangerschap.
 • Schimmelinfectie, bijvoorbeeld voetschimmel/zwemmerseczeem.
 • Suikerziekte.

Behandelen van eczeem op je handen

Eczeemplekken op je handen zijn vaak niet gevaarlijk, maar kunnen wel erg vervelend zijn. Vaak gaat het om milde tot matige eczeem. Helaas kan de jeuk die door eczeem (of een droge huid) wordt veroorzaakt een grote impact hebben op je leven. Er wordt wel eens gezegd dat jeuk nog erger is dan pijn.

Bepanthen heeft een effectieve oplossing voor eczeemplekken op je handen die makkelijk aan te brengen (en uit te smeren is) op de aangedane huid. 

Bepanthen Eczeem crème

Bepanthen Eczeem Crème, met de werkzame stof dexpanthenol, werkt snel en effectief bij eczeem aan je handen.

De voordelen van Bepanthen Eczeem Crème bij eczeem aan je handen:

 • Verlicht jeuk en roodheid
 • Herstelt de huid*
 • Smeert makkelijk uit, trekt snel in
 • Zonder cortisonen (geen hormonen), parfum en parabenen

Crème versus zalf bij jeuk?

Bij eczeemplekken op je handen kan een crème of zalf snel en effectief verlichting bieden. Een crème, in tegenstelling tot een zalf, bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd.
Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

*Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.

Wees jeuk te slim af:

Ongeveer één op de zes volwassenen met eczeem begint pas met het gebruik van zelfzorgmiddelen tegen eczeem op het moment dat het gebied met eczeem te groot wordt of de jeuk onverdraaglijk wordt***. Bepanthen Eczeem Crème is geschikt voor mild tot matig eczeem. Het kan helpen om de eczeemplekjes op je handen te behandelen of in te smeren voordat de jeuk begint. Je hoeft dus niet te wachten tot de jeuk zo verergerd is of de klachten zo vervelend zijn geworden. Bepanthen producten bevatten geen cortisonen. Je kunt de crème gedurende langere periode zonder onderbreking veilig gebruiken, mits gebruikt volgens de gebruiksaanwijzing.

Meer over Bepanthen Eczeem Crème.

Meer over eczeem…

Wat zeggen anderen over Bepanthen Eczeem Crème? Lees ervaringen.
Waar kan ik Bepanthen Eczeem Crème kopen?

** Kruidvat Test & Tell (n=43), 2017
***Kwantitatief consumenten onderzoek Eczeem Crème januari 2017 (n=641). Bepanthen i.s.m. Gfk.

Ook in ons assortiment

Bepanthen Eczeem Crème Medisch hulpmiddel
Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid, zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Meer info »
Bepanthen Beschermende Zalf
Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschermt en verzorgt droge, schrale en kwetsbare huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels en vingers, ellebogen en hielen.

Meer info »
Bepanthen Verzorgende Crème Onmisbaar
Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Verzorgende Crème verzorgt, verzacht en verfrist de geprikkelde huid. Verzacht en verfrist ruwe, schrale handen en voeten.

Meer info »