Huidadvies bij jeuk

Jeuk | Last van jeuk

Iedereen heeft weleens last van jeuk, en iedereen weet hoe vervelend dat kan zijn. Jeuk is een sensatie in de huid die aanzet tot krabben op de plaats waar het kriebelt, zoals op je handen of benen. Jeuk kan variëren van een lichte tot een heftige irritatie. Veel mensen zeggen dat jeuk erger is dan pijn. 

Jeuk | Hoe ontstaat jeuk?

Het is vaak ingewikkeld om te achterhalen waar jeuk vandaan komt. Het meest waarschijnlijke is dat de jeukzenuwen, waarvan de uiteinden in je huid liggen, geprikkeld raken. Hoe ze geprikkeld worden is de vraag. Dat kunnen stoffen van buitenaf zijn, maar ook stoffen die je lichaam zelf aanmaakt. Vaak leidt jeuk tot krabben en krabben weer tot roodheid, bultjes, wondjes en verhardingen van de huid. Het is belangrijk dat je de vicieuze cirkel van jeuk en krabben doorbreekt.

Jeuk | Zo behandel je jeuk

De oorzaak van jeuk valt vaak moeilijk te achterhalen, vooral wanneer er geen huidafwijkingen te zien zijn. Heb je een jeukende, droge huid of last van jeuk bij eczeem dan kun je heel goed Bepanthen gebruiken.

Jeuk | Bepanthen Eczeem Crème

Gebruik Bepanthen Eczeem Crème voor verlichting van jeuk en roodheid. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Lees meer over Bepanthen Eczeem crème

Jeuk | Ervaringen met Bepanthen Eczeem Crème

Wij vinden het belangrijk om om open en eerlijk te delen wat anderen vinden van Bepanthen. Op de Bepanthen Eczeem Crème productpagina vind je ervaringen van gebruikers. We zijn ook benieuwd wat jij van ons product vindt. Laat ons weten hoe jouw ervaring met Bepanthen was en help andere consumenten de juiste keuze te maken.

Jeuk | 8 tips bij jeuk

  • Het belangrijkste is om de vicieuze cirkel jeuk – krabben – jeuk te voorkomen
  • Als je last hebt van jeuk, zoek afleiding
  • In plaats van krabben en wrijven, liever kloppen of licht knijpen op de jeukende plek
  • Draag zachte kleding. Vermijd wol of ruwe materialen
  • Droge huid kan jeuk uitlokken, dus houd je huid vet
  • Gebruik douche-olie (geen zeep)
  • Wees terughoudend met zeep, shampoo en badschuim
  • Blijft de jeuk aanhouden? Knip of vijl je nagels goed kort en houd ze schoon

Jeuk | Wist je dat ...

Bepanthen bevat dexpanthenol. Dexpanthenol heeft de bekende eigenschap het natuurlijke huidherstel te ondersteunen.

Lees meer over ondersteuning van het huidherstel

Curve Image Huiduitslag

Huiduitslag artikelen

Onze producten

Bepanthen Eczeem Crème 50g

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem, zonder cortisonen (geen hormonen). Daarnaast ondersteunt Bepanthen Eczeem Crème het huidherstel bij huiduitslag, zoals eczeem of een allergische reactie. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. 

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème 200ml

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken, zoals armen en benen. De unieke formule zorgt voor een 24 uur intensieve hydratatie. Dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen. Tip! Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.

Bepanthen Beschermende Zalf 50gr

Bepanthen Beschermende Zalf

Bepanthen Beschermende Zalf beschemt, verzorgt en ondersteunt de droge, schrale, ruwe huid en huidplekken zoals op handen, lippen, wangen, knokkels, ellebogen en hielen.