Huidadvies bij jeukende benen

Jeukende benen

Jeuk aan je benen kan erg vervelend zijn. Zelfs zo vervelend dat je er ’s nachts minder goed van kunt slapen. Het kan gaan om bijvoorbeeld jeuk aan je onderbenen, hoewel sommige mensen de jeuk juist over de gehele benen, knieholtes en/of liezen ervaren.

Er zijn verschillende oorzaken die jeuk aan je benen kunnen veroorzaken. Vaak gaat de jeuk samen met een droge huid, of soms ook roodheid en schilfers. Maar jeukende benen kunnen ook zonder andere symptomen voorkomen.

Oorzaken van jeuk aan je benen

Behandelen van jeuk aan je benen

Jeuk aan je benen is vaak niet gevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. Er wordt wel eens gezegd dat jeuk nog erger is dan pijn. Jeuk kan daarom een behoorlijke impact hebben op je leven.

In het geval van jeuk door droogheid of eczeem kan Bepanthen een effectieve oplossing bieden die makkelijk aan te brengen is op de aangedane huid. 

Bepanthen Eczeem Crème

Heb je last van jeuk aan jouw benen of eczeemplekken op je benen, dan kun je heel goed Bepanthen gebruiken. Bepanthen Eczeem Crème, met de werkzame stof dexpanthenol, werkt snel en effectief bij jeuk of eczeem aan je benen.

De voordelen van Bepanthen Eczeem Crème bij jeukende benen

  • Verlicht jeuk en roodheid aan je benen
  • Herstelt de huid*
  • Smeert makkelijk uit, trekt snel in
  • Zonder cortisonen (geen hormonen), zonder parfum, geen conserveermiddelen en geen parabenen

*Bepanthen bevat dexpanthenol. Deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.

Wees jeuk te slim af

Ontstaat de jeuk aan je benen door eczeem? Begin dan op tijd met smeren van een geschikte crème zoals Bepanthen Eczeem Crème.
Ongeveer één op de zes volwassenen met eczeem begint pas met het gebruik van zelfzorgmiddelen tegen eczeem op het moment dat het gebied met eczeem te groot wordt of de jeuk onverdraaglijk wordt.

Het kan daarom helpen om de plekjes op je benen die gevoelig zijn voor jeuk te behandelen of in te smeren voordat de jeuk begint. Je hoeft niet te wachten tot de jeuk zo verergerd is of de klachten zo vervelend zijn geworden. Bepanthen bevat geen cortisonen. Je kunt de crème gedurende langere periode zonder onderbreking met een gerust hart kan gebruiken, mits gebruikt volgens de gebruiksaanwijzing.

Curve Image Huiduitslag

Onze producten

Bepanthen Eczeem Crème 50g

Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem, zonder cortisonen (geen hormonen). Daarnaast ondersteunt Bepanthen Eczeem Crème het huidherstel bij huiduitslag, zoals eczeem of een allergische reactie. Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. 

Bepanthen Eczeem Crème Baby 20g

Bepanthen Eczeem Crème Baby

Bepanthen Eczeem Crème Baby verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem voor de allerkleinsten (te gebruiken vanaf de geboorte), zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème Baby is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème 200ml

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken, zoals armen en benen. De unieke formule zorgt voor een 24 uur intensieve hydratatie. Dermatologisch getest en zonder onnodige toevoegingen. Tip! Ook geschikt voor verzorging en onderhoud van de (zeer) droge en gevoelige huid na een periode van eczeem.

Bepanthen Verzorgende Crème 100g

Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Verzorgende Crème verzorgt, verzacht en verfrist de droge, kwetsbare en geprikkelde huid. Verzacht en verfrist droge, ruwe, schrale handen en voeten. Ook geschikt voor de gezichtshuid.