Bepanthen
Kloofjes

Advies bij

Wie bent u?

  • Zwanger
  • Baby's en Ukkies
  • Peuters tot Pubers
  • Volwassen
  • Senioren
  • Professionals

Kloofjes zijn barstjes in je huid die ontstaan als je huid erg droog is. Kloofjes komen het meest voor bij vingers, handen, hielen, voeten en lippen. Dat komt omdat deze het vaak te verduren krijgen, denk maar aan zeep, wasmiddel, eeltvorming bij belasting en temperatuurwisselingen. Kloofjes zien er niet alleen onprettig uit, het voelt ook vervelend aan.

Jonge moeders die borstvoeding geven, kunnen schrale tepels krijgen.
Lees hier meer over de verzorging en verzachting van tepels

Hoe ontstaan kloofjes?

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk.  Bij een droge huid zijn de huidvetten echter afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, een droge huid is ook minder elastisch. Hierdoor kan de huid bij belasting of intensief gebruik niet soepel meebewegen. In de huid kunnen oppervlakkige barstjes komen en er kunnen kloofjes ontstaan.

Winterkwaaltje

Buiten daalt de temperatuur, binnen gaat de verwarming omhoog. Dat betekent een droge atmosfeer én kans op een droge huid. Vooral je handen en je lippen hebben het zwaar. De droge, verharde huid rond je nagels en de ruwe, schrale huid van je knokkels en lippen zijn extra gevoelig voor kloofjes.

Zomerkwaaltje

Bij warm weer steken we onze tenen graag in slippers! Wat je misschien niet weet is dat je voeten en vooral je hielen niet beschermd worden. Daarom beschermen zij zichzelf met een extra eeltlaag, en in eelt ontstaan gemakkelijker kloofjes.

Zo voorkom je kloofjes

Heb je eenmaal kloofjes, dan kom je er lastig van af. Bovendien komen kloofjes vaak op dezelfde plek terug. Houdt de huid soepel, zacht en sterk met Bepanthen Beschermende Zalf. De vette zalf houdt je huid soepel, zacht en sterk én legt een beschermend laagje op je huid, zonder de huid af te sluiten.

Lees meer over Bepanthen Beschermende Zalf

Product dat je kan helpen bij kloofjes

Tips

  • Bescherm je handen in de winter. Draag handschoenen
  • Draag schoenen en slippers die goed passen en je voeten voldoende ondersteunen
  • Smeren, smeren, smeren met Bepanthen Beschermende Zalf
  • Draag handschoenen als je schoonmaakmiddelen gebruikt

 

Ook in ons assortiment

Bepanthen Eczeem Crème Medisch hulpmiddel
Bepanthen Eczeem Crème

Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid, zonder cortisonen (geen hormonen). Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Meer info »
Bepanthen Verzorgende Crème Onmisbaar
Bepanthen Verzorgende Crème

Bepanthen Verzorgende Crème verzorgt, verzacht en verfrist de geprikkelde huid. Verzacht en verfrist ruwe, schrale handen en voeten.

Meer info »
Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème Onmisbaar
Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de droge en gevoelige huid. Ideaal voor grotere plekken.

Meer info »